Ștrudel cu brânză. Un desert mereu iubit

Ștrudel cu brânză. Un desert mereu iubit

Ștrudel cu brânză, un desert de nerefuzat. Pentru multe persoane, brânza reprezintă o modalitate mult mai ușoară de a încorpora lactatele (și, prin urmare, calciul) în dietă, decât laptele. Mai mult, dacă suferi de intoleranță la lactoză, este important să te asiguri că ai o dietă bogată în calciu, dar, evident, nu poți consuma lapte de vacă obișnuit. De aceea, poți apela la brânzeturi tari, deoarece acestea conțin puțină lactoză sau chiar deloc. Ceea ce le face să fie alimente ideale pentru acele persoane cu intoleranță la lactoză de a obține calciul de care au nevoie.

Ștrudel cu brânză

Porții: 8

Preparare: 50 minute

Creștere aluat: 30 minute

Coacere: 45 minute

 

Ai nevoie pentru aluat:

200 g făină

1 ou

Sare

125 ml apă călduță

20 g unt

Ai nevoie pentru umplutură:

400 g brânză de vaci

2 ouă

125 g zahăr

10 g făină

250 ml frișcă

Pregătești aluatul de ștrudel cu brânză așa:

Amesteci ingredientele și frămânți până ce aluatul se desprinde de pe marginea castronului. Ungi aluatul format cu un strat subțire de ulei și îl lași să se odihnească la temperatura camerei circa 30 de minute, acoperit cu un castron. Încingi cuptorul la 175 de grade Celsius. Iei un șervet textil umed și tapetat cu făină și întinzi pe el o foaie subțire de aluat. Topești 50 g de unt și ungi foaia cu lichidul obținut.

Pregătești umplutura așa:

Amesteci ingredientele, mai puțin frișca, pe care o bați înainte de a o adăuga în compoziția rezultată din combinarea celorlalte ingrediente. După ce ai încorporat și frișca și ai amestecat bine ingredientele, pui umplutura pe foaia de aluat, lăsând de jur împrejur o margine de aluat de 2 cm liberă. Rulezi în prosop. Eventual, poți tăia ștrudelul în jumătăți și îl așezi cu partea lipită în jos, într-o formă de sufleu unsă sau într-o tavă obișnuită, unsă, de asemenea.

Coci ștrudelul timp de 45 de minute și, când e copt, îl servești presărat cu 3 linguri de zahăr pudră. Parcă ar merge și un iaurt, un lapte bătut sau o sana alături, nu-i așa?

 

My title page contents