10 motive pentru care sa mananci paine cu maia

10 motive pentru care sa mananci paine cu maia

Painea starneste adevarate pasiuni culinare, pentru unii chiar dependenta. Din pacate, este un aliment controversat, atat din punct de vedere al efectelor asupra siluetei si sanatatii, cat si al ingredientelor pe care le contine. In acest context, painea cu maia castiga tot mai mult teren in preferintele celor care isi doresc o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos. Iar motivele sunt intemeiate.

 

 

  1. Maiaua imbunatateste textura si gustul produselor din cereale integrale, bogate in fibre. In functie de tipurile de bacterii continute de maia, aceasta imprima si un gust diferit aluatului.
  2. Painea cu maia contine lactobacili intr-o proportie mai mare decat alte tipuri de paine. Asta inseamna o productie mai mare de acid lactic, si mai putina de acid fitic, cu efecte mai putin benefice. Astfel, mineralele sunt mai usor disponibile pentru corp, iar digestia este imbunatatita.
  3. Se digera mai usor, deoarece bacteriile in combinatie cu drojdiile lucreaza la o predigestie a amidonului din cereale. Asta inseamna un proces mai usor pentru corpul tau.
  4. Timpul de preparare mai indelungat face ca glutenul sa fie descompus in aminoacizi. Acest lucru o face buna de consum si pentru persoanele cu o sensibilitate la gluten.
  5. Maiaua, in procesul sau natural de realizare, produce acid acetic, care inhiba dezvoltarea mucegaiurilor. Din acest motiv, painea cu maia nu are nevoie de conservanti, conservarea realizandu-se in mod natural.
  6. Painea cu maia are un indice glicemic mai redus decat alte tipuri produse industrial. Acizii organici dezvoltati de maia, in momentul coacerii dau nastere unor interactiuni, care scad disponibilitatea amidonului, minimizand in acest mod raspunsul glicemic al organismului in timpul consumului de paine.
  7. Bacteriile lactice prezente in maia dau la randul lor nastere unor compusi benefici pentru organism: antioxidanti, o peptida cu efect anti-cancerigen, substante anti-alergice.
  8. Contine foarte multi nutrienti valorosi pentru organism – vitaminele B1, B6, B12, folati, tiamina, riboflavina, vitamina E, seleniu, fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu, proteine si acizi grasi.
  9. Paine cu maia este un produs facut in armonie cu natura. Aceasta este cea mai veche forma de paine dospita.
  10. Gustul. Painea cu maia are un gust aparte, usor astrigent, dar delicios.

 

Articole asemanatoare:

My title page contents