Copilul tau are prieteni reali?

prieteni reali

Gratie tehnologiei din ziua de azi, copiii nostri sunt mai conectati decat niciodata. Tableta, laptop, telefoane smart, ceasuri smart – zeci de device-uri la indemana lor. Dar oare copiii nostri stiu cum sa-si faca prieteni reali?  In lumea care ii inconjoara?

 

Cand noi eram copii, era altfel. Mai simplu. Si mai frumos. Veneam de la scoala, ne terminam lectiile si fugeam afara sa ne jucam cu copiii. Bateam la toate usile vecinilor care aveau copii de varsta noastra si intrebam daca ii lasa la joaca. Dupa ore bune de joaca, seara, se auzeau vocile parintilor cum ne chemau pe rand in casa. Mi-aduc aminte ca iarna, cand era zapada, pantalonii stateau singuri in picioare dupa ce-i dezbracam – atat erau de inghetati! Ce cazemate, ce castele de zapada mai construiam…

Lumea e altfel

Astazi, in plina era digitala, ne este greu sa ne conectam… cu realitatea. Trimitem e-mail-uri, sms-uri, mesaje pe what’s up. Facem cumparaturi cu un simplu click, antamam vacante, ne indragostim si ne intretinem relatiile pe Facebook. Dam like cand ne place ceva si trecem rapid mai departe. Ne aratam furia, uimirea, dragostea, tristetea alegand dintr-o lista cu sentimente. Si mergem mai departe cu scroll down. Toti facem asta si tot ceea ce facem vad si ei, copiii nostri. Ei invata prin puterea exemplului. Ca si noi, invata prin incercari si din greseli. Ajutandu-i sa interactioneze in mod real cu alti micuti de varsta lor, ii ajutam sa devina oameni, nu device-uri. Chiar daca li se spune smart azi.

My title page contents