Si cu imunitatea ce facem? Sau e musai sa facem ceva? Ce-ar fi mai bine sa fii si sa ne intoarcem fata catre natura? Catre plantele si frunzele verzi care sa ne ajuta sa iesim din iarna?

„Imunizarea nu e un proces episodic, ci constant”, scrie Cristela Georgescu pe blogul ei minunat. Si tot ea ne recomanda consumul sporit de vitamina C, suc de orz verde, suc de citrice, macese, apa de merioase si cate minunatii.

Imunitatea tine si de curatire si de alegeri bune, intelepte. De mancare curata si de iubire.

Maria Orzu de la www.ma-na.ro ne recomanda „in primul rand hrana curata bine mestecata, somn bun, lichide (apa, ceai), ganduri bune si iubire.

Si noi adaugam, smoothie-uri verzi pe baza de fructe de padure si verdeturi. Clorofila, sprirulina, frunze de patrunjel, mere si…hai si banane.

Stiai ca Domnita Clorofila detoxifica organismul si contribuie la formarea globulelor rosii.

Si unde mai pui ca, daca tii aproape si de spirulina, atunci te-ai asigurat cu o sursa de proteine de inalta calitate si o multitudine de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor.

Stii de ce ne place orzul verde? Pentru ca asigura corpului nostru o cantitate importantă de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi esentiali, enzime si clorofila. Totodata, orzul verde este cea mai bogata sursa de SOD – superoxid dismutaza – cu un efect deosebit pentru revitalizarea organismului si incetinirea proceselor de imbatranire celulara.

Iar Maria de la ma-na.ro subliniaza”: ” alegeti mancare integrala si neprocesata cat mai des cu putinta! Adica faina integrala in loc de alba, faină de orez in loc de grau. Zahar alb cat mai RAR (!), bauturi acidulate niciodata :). Cereale de tipul mei, hrisca, quinoa (hidratate peste noapte). Fructe si legume curate in combinatii corecte si musai fructele manncate intodeauna singure.”.

Tot Maria adauga: „fructele sunt de preferat sucului din fruct pentru ca au si fibre care “matura” stomacul si intestinele. Dar putem bea si sucuri proaspete de morcov, para, mar, portocale. Cu putina zeama de lamaie sa nu oxideze. E important sa nu uitati ca acestea sunt considerate mese de sine statatoare si au nevoie de 15-20 de minute pentru a fi digerate.”

Iar daca vreti si mai multe, iata ce ne recomanda Maria de la ma-na.ro pentru sustinerea organismului pe timp de iarna:

My title page contents