Aroma de ghimbir parfumeaza mancarurile asiatice, dar si zeci de deserturi si bauturi. Daca iti place gustul usor picant, dar intens al ghimbirului, atunci nu ezita sa il consumi. Uite de ce sa mananci ghimbir in fiecare zi.
Ghimbirul are o sumedenie de beneficii pentru sanatate. In plus, aduce si un plus de savoare preparatelor si bauturilor tale. Mindbogygreen.com il recomanda pentru urmatoarele motive.
Are proprietati anti-inflamatoare.
Ghimbirul contine unele dintre cele mai puternice substante cu rol anti-inflamator, precum gingerolii. Este important sa consumi alimente care lupta cu inflamatia in corp, responsabila pentru boli cronice precum diabetul sau obezitatea.
Efect anti-aging.
Creste nivelul antioxidantilor din corp. Deoarece lupta cu stresul oxidativ, tine pe loc si procesul de imbatranire.
Reduce durerea musculara dupa antrenament.
Daca mananci ghimbir inainte de ora de cycling, vei resimti mai putina durere la nivelul muschilor coapselor, datorita efectelor sale anti-inflamatoare.
De ajutor in curele de slabire.
Ceaiul de ghimbir reduce senzatia de foame, motiv pentru care este de ajutor in managementul greutatii.
Sprijin in tratarea anemiei.
Ghimbirul si componeneele sale bioactive stimuleaza productia de celule in sange, fapt care poate imbunatati simptomele anemiei.
Previne Alzheimer.
Inca din cele mai vechi timpuri, compusii naturali din ghimbir au fost utilizati in prevenirea diferitelor boli legate de imbatranire si degenerarea neuronala. Studii recente au evidentiat beneficiile ghimbirului in tratarea bolii Alzheimer.
Diminueaza simptomele osteoartritei.
In medicina traditionala indoneziana, ghimbirul rosu era prescris pentru a calma durerile cauzate de artrita. In cadrul unui studiu, s-a constatat ca tratamentul local cu ghimbir ar putea ameliora simptomele pentru persoanele cu osteoartrita cronica.