cresmnit

In Decembrie, e bine sa tii cont atat de poftele tale, cat si de cele ale copilului tau. Fiicei mele cele mari ii place la nebunie cremsnitul aromat, asa ca nu am cum sa o refuz. Asadar, azi punem de un cremsnit de sarbatoare.

 

Ingrediente cremsnit de sarbatoare:

Daca vrei sa fie mai simplu, poti cumpara foile de-a gata, daca vrei un produs de lux, pune mana la treaba.

Ingrediente foi:

  • 500 g faina
  • 500 g unt
  • 250 g apa
  • 1 lingura otet
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare

Ingrediente crema cremsnit de sarbatoare:

  • 500 ml lapte
  • ½ baton vanilie
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina

 

Mod de preparare cremsnit de sarbatoare:

  • Incepi cu aluatul pentru foi pe care il faci asa: amesteci bine 350 de grame de faina cu apa, sarea si otet. Adauga si un galbenus. Amesteca bine si apoi da la rece. Pentru 30 de minute.
  • Pasul urmator: mai faci un aluat din restul de faina si din unt. Tot asa il dai la rece.
  • Dupa ce s-au imprietenit la frigider, le intinzi pe planseta tapetata cu faina. Fii atenta: Aluatul cu unt il vei transfera deasupra celui fara unt si apoi il impachetezi. Dai la frigi. 25 de minute.
  • Ulterior, scoti aluatul si il intinzi. Iar il impachetezi, iar dai la rece. Cam de 4 ori.
  • Pe de alta parte, amesteca zaharul cu cele 3 linguri de faina. Pune incet lapte fierbinte si vanilie. Mesteca mereu ca sa nu se faca gogoloase. Adauga restul de galbenuse si freaca bine.
  • Transfera tot mixul intr-o craticioara si fierbe crema de vanilie pe bain marie, amestecand constant. Cand incepe sa capete consistenta si sa faca bulbuci, o poti da deoparte.
  • Imparte aluatul in doua si coace-l in tavi de dimensiuni identice. Timp de 20 de minute.
  • Dupa ce blaturile sunt coapte, monteaza si crema.

 

Spor la voie buna!

 

Sursa foto – Pinterest.

My title page contents