De cativa ani, am facut o pasiune pentru cocos si nuci de cocos. Pentru uleiul de cocos. Pentru laptele de cocos. Mi-am salvat copiii de deshidratare in timpul crizelor de enterocolita cu apa de cocos, deci ma intelegeti.

 

Pentru mine, nuca de cocos este un mare dar al universului. Ma fascineaza si ma cucereste. Pentru ca acest fruct minunat filtreaza apa: timp 9 luni, ca sa ne ofere perfectiunea. Iar apa de cocos este una dintre cele mai pure si mai bogate surse de electroliti din natura. De aceea, ea poate inlocui cu succes perfuzia si poate opri deshidratarea.

Apa de cocos

Stii ca apa de cocos este identica cu plasma din sangele uman? Si uite asa minunata apa de cocos e considerata donator universal. Cand bem apa de cocos, e ca si cum am avea parte de o transfuzie de sange instant.

Am citit recent ca cele mai bune pentru consum sunt nucile de cocos tinere. Se pare ca miezul lor este format dintr-o grasime pura saturata. Atuul ei? Vindeca si intinereste testurile, da un boost sistemului nervos si celui endocrin. Si tot la fel de magica e treaba si cu uleiul de cocos. Eu il folosesc la prajituri, la creme, la smoothie-uri, la ciocolata, la masaj, la frumusete.

Minuni cu cocos

Cum se obtine? Din nucile mature. Grasminea saturata din nucile de cocos este formata din lanturi medii de acizi, usor asimilabilde corp. Si unde mai pui ca are cele mai putine calorii fata de alte surse de grasimi.

Asadar, daca ai probleme cu ficatul sau cu bila, tine aproape de uleiul de cocos. Tot asa daca ai imunitatea scazuta. De ce zic asta? Pentru ca acizii din uleiul de cocos are proprietati antivirale, antimicrobiale, antifungice. Acidul lauric are cea mai puternica activitatea antivirala. Acidul caprilic are cea mai potenta activitate care lupta cu ciupercile. Uleiul de nuca de cocos devine astfel benefic pentru cei care sufera de candida sau alte ciuperci.

Dulciuri cu cocos

M-am obisnuit sa si prajesc in ulei de cocos, pentru ca el nu contine colesterol. Si imi place pentru ca este mai stabil  si rezista cel mai bine la temperaturi inalte. Spre  deosebire de alte grasimi, uleiul de nuca de cocos este in mod complet saturat.

Uleiul de cocos e la fel de minunat si pentru buna functionare a tiroidei si aici ma arde cel mai tare. Asadar, de cand il folosesc in mod constant, am observat ca rata metbolica mi-a crescut si ca pierd mai usor in greutate. Totodata, pot sta ore intregi fara sa mananc si nu simt foame. De ce? Pentru ca uleiul de cocos regleaza simptomele de hipoglicemie.

In rest, ti-am zis, ma ung cu ulei de cocos pe fata, pe coate, pe calcaie, pe pielea corpului. Si nu ocolesc nici parul. E asa fain sa mirosi ca o prajitura.

My title page contents