Parinte in era digitala-web

Azi esti parinte in era digitala. Invata-ti copilul cum sa foloseasca adecvat retelele sociale si aparatele digitale. Cum faci?

 

La ce varsta pot sa-i daruiesc celui mic o tableta? Peste cati ani va avea nevoie de un telefon mobil? Jocurile video il agita si-l fac oare „dependent” pe baiatul meu? Ce fel de fotografii poate afisa pe internet fiica mea adolescenta si cu cine se poate „imprieteni” pe Facebook? Specializata in psihiatria copilului si mama a trei baieti, Jodi Gold puncteaza, pe un ton echilibrat, atat beneficiile educationale si cognitive ale tehnologiilor digitale, cat si numeroasele capcane. Astfel, parintii noii generatii de „copii digitali” vor afla ce aplicatii si jocuri incurajeaza creativitatea si inteligenta copilului sau adolescentului, dar si ce limite trebuie impuse (ca durata, dar si la nivel de continut), pentru a evita hartuirea online, refugierea nesanatoasa in lumea vituala ori dezinteresul pentru scoala si relatiile sociale din reala.

Jodi Gold, psihiatru de copii si adolescenti, este conferentiar universitar la Colegiul de Medicina „Weill Cornell” din New York.

 

Parinte in era digitala. Invata-ti copilul cum sa foloseasca adecvat retelele sociale si aparatele digitale

Autor: Jodi Gold

Titlul original: Screen-Smart Parenting, How to Find Balance and Benefit in Your Child’s Use of Social Media, Apps and Digital Devices
Traducere din engleza de Anca Sevcenco

Pret: 45.00 lei

My title page contents