Suntem in prag de sarbatoare si avem nevoie sa marcam acest moment. Iti propunem un tort SPECTACULOS. Trio de ciocolata. Ai nevoie de concentrare si de incredere. Restul vine de la sine.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

2 linguri ulei

2 linguri cacao

1 lingurita praf copt

 

INGREDIENTE pentru crema de ciocolata amaruie:

200 gr ciocolata amaruie

100 ml frisca lichida

100 ml frisca batuta

1 plic gelatina

 

INGREDIENTE pentru crema de ciocolata cu lapte:

200 gr ciocolata cu lapte

100 ml frisca lichida

100 ml frisca batuta

2 plicuri gelatina

 

INGREDIENTE pentru crema de ciocolata alba:

200 gr ciocolata alba

100 ml frisca lichida

200 ml frisca batuta

2 plicuri gelatina

 

DECOR

100 gr ciocolata amaruie

 

TIPSURI VIS A VIS DE MODUL DE PRAPARARE

Trebuie sa stii ca cele trei creme se fac foarte usor, insa trebuie sa fii foarte atenta atunci cand topesti ciocolata. E musai sa adaugi gelatina cu intelepciune.

Ciocolata se lasa sa racit si abia apoi se adauga frisca, dupa care la frigider.

E important de stiut ca ai nevoie de timp de racire de fiecare data cand montezi un strat de crema. Blatul, apoi prima crema – la frigider ( 30-45 minute). Crema a doua, la frigider.

De ce? Pentru ca sa ai straturi de crema uniforme. se vor suprapune si straturile nu vor mai fi uniforme.

My title page contents