10 beneficii ale mării. De ce e bine să mergi la mare

Să descoperim împreună 10 beneficii ale mării! De ce e bine să mergi la mare? Știi că a merge la plajă și la mare nu este o vacanță perfectă doar pentru mintea ta, ci este bună și pentru corpul tău? Află care sunt cele 10 beneficii ale mării!

Adesea, cuvântul mare este sinonim cu vacanța. Mare este bună pentru starea de spirit și pentru corp, și aduce nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră. Chiar și doar câteva ore la mare sunt suficiente pentru regenerare. Marea are puteri speciale asupra bunăstării noastre. Atât de mult încât este considerată unul dintre factorii care ar putea contribui cel mai mult la reducerea stresului.

Culoarea sa, parfumul său, darurile pe care ni le oferă, senzația de pace… toate acestea ne aduc liniște sufletească.

Vrei să mergi la plajă? Descoperă 10 beneficii ale mării:

1. Este bună pentru piele

Lăsând deoparte emoțiile unice pe care marea ne permite să le experimentăm, să descoperim câteva lucruri despre utilitatea sa. Ai observat vreodată cât de bună este marea pentru pielea ta? Aceasta este mai tonifiată, mai fină. De fapt, sarea, pe lângă faptul că are puterea de a ne curăța și netezi pielea, contribuie la reechilibrarea epidermei. În plus, apa de mare stimulează producerea de imunoglobuline care combat virusurile și bacteriile, motiv pentru care pielea noastră este vizibil mai curată.

2. Îmbunătățește metabolismul

Un lucru cu adevărat surprinzător și interesant este că marea ajută la accelerarea metabolismului. Clima marină este capabilă să ne stimuleze metabolismul și ne permite… să mâncăm mai mult!

3. Reactivează circulația

Mișcarea valurilor creează o senzație de ușurare în timp ce suntem pe jumătate în apă. Toate acestea au loc pentru că marea și temperatura rece a apei reactivează circulația sângelui. Mersul pe malul mării, cu picioarele prin apă, este un adevărat remediu pentru picioarele noastre obosite.

4. Reduce retenția de apă

Reactivând circulația sângelui, marea reduce în consecință reținerea apei în organism. De fapt, apa de mare conține o concentrație de săruri minerale. Prin osmoză, excesul de lichide este eliminat prin piele și urină. Picioarele – care par semnificativ dezumflate –  beneficiază de acest lucru.

5. Ajută la pierderea kilogramelor în plus

În timpul verii, corpul pare mai uscat, mai suplu și în timp ce mănânci mai mult, slăbești. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul funcționează excelent.

6. Ajută la redefinirea tonusului muscular

Înotul este bun pentru tot corpul. Mai ales în apa mării, unde beneficiază de săruri și nu de clor, așa cum se întâmplă în piscine. Totodată, înotul în apa mării ajută la relaxarea mușchilor, îndepărtând stresul. Dizolvă contracturile acumulate. Îmbunătățește mobilitatea articulațiilor blocate de forme de osteoartrită și artrită.

7. Întărește sistemul imunitar

A te expune la soare este o acțiune ce are multe beneficii pentru sistemul nostru imunitar. Când ne bronzăm, apreciem sinteza vitaminei D, esențială pentru multe funcții din corpul nostru, cum ar fi funcționarea corectă a sistemului imunitar.

8. Eliberează căile respiratorii

Aerul de mare conține o cantitate de săruri minerale precum clorură de sodiu și magneziu, iod, calciu, potasiu, brom și siliciu.

De ce sunt utile toate aceste săruri? Deoarece marea ajută la degajarea căilor respiratorii. Iar din acest motiv, medicul o recomandă celor care suferă de astm. Plimbările de-a lungul apei sau faimoasele locuri de pe litoral care ajută copiii care suferă de sinuzită sau căi respiratorii blocate nu sunt doar un mit: chiar funcționează!

9. Talasoterapie

Nu este o coincidență faptul că, caracteristicile mediului marin pot fi găsite în tratamente specifice numite talasoterapie (o practică reală a bunăstării fizice și mentale), care pot fi găsite în multe spa-uri și centre termale. Locuri în care poți profita (cel puțin parțial) de avantajele apei de mare.

Prin absorbția substanțelor conținute în apa de mare, corpul își atrage beneficiile. De fapt, absorbția oligoelementelor și a sărurilor favorizează restabilirea echilibrului corpului nostru.

10. Marea este bună pentru starea de dispoziție

Mens sana in corpore sano! A avea o dispoziție excelentă ne ajută, de asemenea, să ne simțim bine din punct de vedere fizic și ce aliat mai bun dacă nu mare, sunetul valurilor și o penicchelă frumoasă sub soare.

Pe lângă beneficiile menționate deja, marea are beneficii și la nivel biologic și psihologic. Iată principalele:

Sunetul valurilor

Zgomotul valurilor este considerat a fi zgomot alb, adică un sunet care derivă din suma tuturor frecvențelor sonore. Acest tip de zgomot se regăsește mai ales în natură, în suflarea vântului sau în ploaie. Efectul său este de a oferi o stare de calm și încredere, pentru că amintește de zgomotul pe care l-am auzit în pântecele mamei.

Dacă nu poți merge la plajă și ai nevoie de ajutor pentru a-ți relaxa mintea, poți reproduce zgomotul alb chiar și acasă, cu un uscător de păr sau cu un aspirator. De altfel, se știe că bebelușii se liniștesc de multe ori cu un astfel de zgomot.

Culoarea albastră

Se știe că albastrul este o culoare care induce liniștea, promovează introspecția și liniștea internă. Din acest motiv, marea a fost întotdeauna un loc pentru mari reflecții și inspirații, din care fiecare poate obține mari beneficii. Atunci când te afli într-un moment de confuzie și nu reușești să găsești calea cea bună, cea mai bună alegere este un weekend lângă mare, pe care să ți-l dedici doar ție.

Mirosul mării

Mirosul mării este un amestec de apă și aer care are o mare putere regeneratoare. Conținutul ridicat de iod, săruri minerale și magneziu garantează, de asemenea, un efect anti-îmbătrânire. De asemenea, ar putea aduce o contribuție importantă la accelerarea metabolismului și ne ajută în faza de slăbire.

Regenerează corpul

Vara, când temperaturile sunt foarte mari, corpul nostru suferă. Mai ales în cazul celor care locuiesc în marile orașe. Astfel, picioarele se umflă, deoarece sistemul limfatic și circulația se luptă să funcționeze bine.

De aceea, câteva ore la mare îți permit să faci plimbări pe plajă și băi regenerante care pot tonifica pielea, și dezumfla gleznele și picioarele obosite.

 

My title page contents