3 salate de primăvară

3 salate de primăvară. Odată cu sosirea verii, salatele fac parte din acele feluri de mâncare reci pe care ne place atât de mult să le mâncăm. Ușor de preparat, proaspete și ușoare, salatele devin protagoniștii meniurilor noastre de vară. Ne putem pregăti salatele în avans și le putem pune în coșul de picnic pentru excursii la plajă sau la munte. De asemenea, le putem servi ca aperitiv sau garnitură bogată pentru prânzuri și cine.

Așadar, iată trei idei de salată pentru primăvară și chiar vară, pe care le poți testa în fiecare zi pregătind un fel de mâncare diferit.

Soarele cald de primăvară arde din ce în ce mai tare și anunță vara care este foarte aproape. Din grădină se aude ciripitul păsărelelor și mirosurile florilor plutesc în aer… Acestea sunt doar câteva elemente care te fac să vrei să mănânci mai lejer, mai sănătos, chiar mai gustos. Salatele sunt un fel de mâncare simplu și rapid, dar mai ales proaspăt.

Există salate pentru toate gusturile, mai mult sau mai puțin crocante, mai mult sau mai puțin verzi, mai mult sau mai puțin amare. Dar ceea ce au în comun este că sunt ingredientul de pornire pentru rețeta ta și toate pot fi o garnitură excelentă pentru felul tău de mâncare preferat.

Descoperă 3 salate de primăvară simple, de care te poți îndrăgosti instant!

Salată de primăvară cu fructe și legume rămase în frigider

O garnitură proaspătă formată din toate legumele și fructele la care te poți gândi și pe care le poți recupera din frigider sau cămară. Tot ce trebuie să faci este să le tai cubulețe și să le combini într-un bol de salată. Le condimentezi cu un sos din ulei, sare, piper și arpagic. Pentru o notă suplimentară, decorezi rețeta cu flori uscate.

Salată crocantă

Salata crocantă se prepară cu crutoane și morcovi. Poate fi definită ca o garnitură bogată, dar și ca un singur fel de mâncare ușor. Începe cu o căpățână mare de salată de tip iceberg. O speli, o tai și o adaugi la morcovii tăiați în felii mici. Dacă dorești, ai putea adăuga și brânză vegană pentru a face salata și mai delicioasă.

Salată cu avocado

Un gust exotic pentru salata ta. Ce ai de făcut? Adaugă măsline, roșii și avocado tăiat cubulețe mici la această legumă. De asemenea, poți face un sos citronette pentru a condimenta salata.

Pentru sosul citronette ai nevoie de: 1 lămâie, 8 linguri ulei de măsline extravirgin, ierburi aromatice, după gust (cimbru, salvie, foi de dafin, măghiran), sare şi piper.

Mod de preparare: Storci lămâia și strecori zeama. Pui apoi sare și piper, după gust, și le lași să se dizolve complet. Adaugi uleiul de măsline treptat și bați cu o furculiță sau cu un tel mic până la obținerea unei emulsii. Toci ierburile aromatice și le amesteci în emulsia obținută.

Nu uita să adaugi semințe de dovleac la sfârșit pentru a face sosul și mai original.

My title page contents