Alegerile pe care le fac azi sunt constiente si mature. Unele. Insa altele, sunt facute pe pilot automat. Si vin ca urmare a unui bagaj emotional pe care il cari cu tine din frageda copilarie. Uite, de ce la job, e bine sa alegi cu cap.

 

Ca adult – constient sau inconstient – incerc sa ma dezic de unele dintre credintele insuflate de ai mei parinti. De ce? Pentru ca unele dintre ele sunt niste preconceptii care m-au tinut blocata mult timp. Iar altele, pur si simplu, nu imi plac. Una dintre chestiile cat de cat smart pe care am retinut-o de la mama e ca ceva de genul „ sunt prea sarac sau oricat de sarac ai fi, e bine sa nu iti cumperi lucruri ieftine.

Cum si ce cumperi?

Putine, dar bune. Si, recunosc, ca pe alocuri are dreptate.

Sunt lucruri si momente de la care nu trebuie sa faci rabat. Sa nu te zgarcesti. Ei bine, am aplicat regula asta intr-un final si la birou. Eu lucrez intr-o agentie de evenimente, unde toata ziua punem la cale cate ceva. Si uita asa, dupa o bajbaiala de ani buni in care ne chinuiam sa capsam hartii, sa lipim cadouri, plicuri si comunicate de presa, am zis stop. Am avut o revelatie vis a vis de birotica si banda adeziva. Si am zis, e momentul pentru o schimbare. Trebuie sa facem ceva!

Nu iti fie frica de schimbare!

Si am zis sa ne incercam norocul. Sa vedem daca ne-o fi mai bine. Daca ne salvam degetele, manichiurile si mai ales timpul. Si nervii. Si am umplut cosul. Click in sus, click in jos. Click in fata, click in spate. Click si pe 2-3-4 capsatoare profesionale.

Am asteptat curierul ca pe Mos Craciun. Primul nostru gand a fost sa vedem de ce in stare noul nostru prieten, capsatorul. Face fata la pungile de cadouri? Cat poate duce? Rezista la mapele de presa? Ei bine, DA. Si a trecut ceva vreme de atunci…si el nu sta locului decat in week-end,, In rest top top. Da inainte.

 

My title page contents