Tratamente de înfrumusețare cu dovleac pentru piele și păr

Descoperă în cele ce urmează 3 tratamente de înfrumusețare cu dovleac pentru piele și păr. Știai că dovleacul este excelent pentru piele și păr? Această legumă portocalie este bogată în vitamina A, vitamina C și zinc. De aceea dovleacul este perfect pentru a fi utilizat în preparatele cosmetice făcute casă.

Putem folosi dovleacul în produsele cosmetice, atât pulpa, cât și uleiul extras, în special pentru a trata pielea în caz de inflamație, roșeață, mâncărime, abcese și arsuri. Acest lucru este posibil datorită faptului că dovleacul, prin componentele sale, reușește să înmoaie pielea și să oprească procesul de inflamație a membranelor mucoase. Pulpa dovleacului, de exemplu, este potrivită pentru a pregăti măști simple de față pe bază de dovleac, foarte utile pentru hidratarea și netezirea pielii, curățarea profundă a acesteia și calmarea arsurilor solare.

Ține cont: Toamna și iarna sunt cele mai bune momente pentru dovleac. Bucură-te din plin de proprietățile acestei legume!

Iată 3 tratamente de înfrumusețare cu dovleac pentru piele și păr:

Mască de păr cu dovleac

Dovleacul este perfect pentru părul uscat cu vârfuri despicate; hrănește părul și îl revitalizează.

Ingrediente necesare:

100 de grame de pulpă de dovleac copt

4 linguri de ulei de cocos

1 lingură suc de lămâie

1 lingură ulei de măsline extra virgin

1 lingură ulei de jojoba

Pregătești așa:

Amesteci toate ingredientele într-un castron, apoi aplici masca pe părul umed. Dacă ai părul uscat, aplică masca și pe piele, în timp ce dacă ai părul gras e suficient să aplici masca doar pe lungimi. După aceea, înfășoară părul în folie de plastic și apoi cu un prosop umed și cald, pentru a face compresa să pătrundă mai bine. Lași să acționeze timp de 10 minute, apoi clătești bine părul.

Mască de față

Revitalizantă, luminoasă, antioxidantă, antibacteriană: pentru toate tipurile de piele.

Ingrediente necesare:

30 de grame de pulpă de dovleac copt

1 linguriță de miere

1 linguriță de iaurt

Pregătești așa:

Amesteci totul într-un castron până se răcește, apoi aplici masca pentru a curăța fața. Lași să acționeze timp de 15 până la 20 de minute, apoi clătești bine fața cu apă caldă și închei procedura cu o cremă hidratantă.

Body Scrub cu dovleac

Un exfoliant iluminator pentru pielea ternă și uscată.

Ingrediente necesare:

50 de grame de pulpă de dovleac copt

50 de grame de zahăr brun

1 linguriță de scorțișoară

Pregătești așa:

Amesteci ingredientele într-un castron, apoi intri în cadă sau la duș și freci pielea umedă a corpului cu acest exfoliant. Pornești de la picioare și masezi întregul corp până la gât, evitând fața. Lași să acționeze timp de 1 până la 2 minute, apoi clătești bine corpul cu apă caldă.

My title page contents