9 cuvinte de incurajare pe care sa i le spui copilului tau in fiecare zi

9 cuvinte de incurajare pe care sa i le spui copilului tau in fiecare zi

Educatia unui copil se focuseaza de multe ori pe greselile pe care acesta le face. Pe greselile pe care parintele le corecteaza cu scopul de a a-l invata ce este necesar. Azi, iti povestim despre cele 9 cuvinte de incurajare pe care sa i le spui copilului tau in fiecare zi.

 

Dar, decat sa te focusezi in permanenta pe descurajarea lucrurilor pe care le face gresit, cum ar fi sa te concentrezi mai mult pe ceea ce iti doresti sa absorba si sa pastreze? Sunt multe lucruri, pe care i le poti spune copilului tau care sunt adevarate, incurajatoare, pozitive si de ajutor pentru o dezvoltare frumoasa.

  1. Esti dragut.

Chiar daca copilul tau nu face prea multe lucruri dragute de-a lungul zilei, identifica totusi o situatie. Odata ce aude ca s-a purtat dragut, si isi da seama ca poate fi dragut, acest lucru il va incuraja sa se poarte in acord cu descrierea.

2. Sunt recunoascatoare ca te am.

Este foarte important pentru un copil sa stie ca este dorit. Parintii le spun adesea copiilor ca ii iubesc, dar a fi recunoscator pentru existenta lor, este un pas inainte pentru confirmarea bucuriei.

3. Te iubesc cand/chiar daca

Copiii gresesc, dar in ciuda acestui lucru trebuie asigurati de iubirea parinteasca. „Te iubesc chiar daca ma superi/ chiar daca l-ai ranit pe fratele tau/ chiar daca esti furios”.

4. Ce ai spus, m-a facut sa ma simt

Este o formulare care functioneaza atat pentru a sublinia aspectele pozitive, cat si pe cele negative. „Cand ai spus ca ti-a placut mancarea, m-am simtit fericita. Sau, cand m-ai gonit, am simtit ca esti furios pe mine. Asa este?”

5. Imi place cand

Este important sa ii spui copilului ca il iubesti, dar la fel de important este sa faci in mod specific acest lucru. Asigura-te ca te focusezi pe o paleta larga de calitati, nu doar pe trasaturile fizice. „Imi place cand ma imbratisezi/ cand ii spui ceva dragut surorii tale/ cand vrei sa petrecem timp impreuna etc”.

6. Esti de ajutor cand …

Incurajeaza-ti copilul sa te ajute la diverse treburi, subliniind activitatile unde este un real ajutor. „Esti de ajutor cand … iti aduni jucariile/ iti faci patul/ iti pui hainele murdare in cos”.

7. Sunt mandra.

Indiferent de motiv, comunica-i atunci cand esti mandra de el. Este important sa stie ca lucrurile bune, pe care le face, nu trec neobservate.

8. Povesteste-mi mai mult despre…

Fa-l sa inteleaga ca iti pasa ce are de spus, si ca ceea ce se intampla in viata lui este important. Este de ajutor sa il inveti sa comunice cu tine si sa vorbeasca despre emotiile sale.

9. Spune DA.

Identifica macar un singur lucru pe parcursul zilei la care sa spui DA – cititi o carte impreuna, jucati un joc sau mancati un desert. Spunand DA, creezi pozitivism si un cadru propice petrecerii unui timp de calitate impreuna.

Picurand putina iubire in viata copilului tau, vei crea o relatie frumoasa pe termen lung. Cateva vorbe sincere si iubitoare pot face o diferenta reala in vietile voastre.

 

 

My title page contents