Negrese cu faina de nuci si migdale. Da, da! E posibil! Si sunt minunate. Negresa asta e asa de buna si de aromata, incat nici nu mai vrei varianta clasica cu faina de grau. Negresa cu faina de nuci, caju si migdale o poti face simplu. Pui fructele la hidratat pentru cateva ore si apoi dai bice.
Negresa cu faina de migdale e simpla si rapida. E o prajitura fara gluten, sanatoasa si delicioasa.
INGREDIENTE:
- 6-7 oua
- 300 grame zahar xylitol sau zahar brun
- 150 ml unt de cocos
- 500 de grame de nuci romanesti, nuci caju si migdale puse la hidrata si apoi macinate in blender
- 150 de grame de pudra de roscove
- 50 de grame de cacao sau de ciocolata amaruie rasa
- 100 de grame de stafide
- 1 lingura esenta de vanilie
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai pui nucile si migdalele la hidratat – cam 4 ore sau de cu seara
- Apoi le scurgi de apa ( dar pastreaza o parte din aceasta) si baga-le la blender ( lama in S) ca sa le maruntesti cat mai bine
- Adaugi ouale, xylitolul sau zaharul, sare si aromele si dai la robot ca sa isi creasca volumul
- Adaugi untul de cocos, pudra de roscove si ciocolata rasa
- La final, pui stafidele.
- Tapetezi tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru maxim 25- 30 de minute.
- Ulterior, o lasi la racit in tava si apoi cand e rece, o mai dai la frigider ( poate chiar si la congelator) cam 25 de minute ca sa o poti taia cum se cuvine.
- Pofta buna la sanatate!
Poate vrei sa incerci si reteta de biscuiti cu migdale si ciocolata!
Sursa foto: Pinterest.