Delicii. Asta aduce vara. Pentru că, vara înseamnă bucuria zilnică de a te răsfăța cu o înghțată. De a savura arome care de mai care pe o terasă până seara târziu. Vara aduce cu ea întâlnirea aproape zilnică cu pepenii, cu zmeura, cu menta, cu caisele. Însă azi, focusul este pe pepeni. Mai exact pe pepenii galbeni. Și pe înghețata de pepene galben.
INGREDIENTE
- 500 g miez de pepene galben
- 3 gălbenuşuri
- 120 g zahăr / xylitol
- O lingură unt de cocos
- 250 ml smântână vegetală de cocos/ smântână lichidă cu peste 25% grăsime
- 2 lingurițe vanilie
- Mentă si busuioc ( frunze) pentru decor
MOD DE PREPARARE
Înghețata de pepene galben. Și știi că e vară. Că te răcorești. Că te răsfeți. O faci rapid și ușor. Fără mari bătăi de cap.
- Spală pepenele în coajă.
- Curață-l de coajă.
- Pasează pulpa cu o furculiţă sau dă-i bice cu un blender.
- Adaugă 2 linguri de zahăr și blendeaza.
- Separat, freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu vanilia până vei obţine o cremă densă. Acum e rândul smântânii. Mai amestecă totul ăncă 5 minute.
- Peste gălbenușuri, e momentul să torni pepenele galben pasat. Omogenizează și bagă la congelator pentru încă două ore.
- Poftă bună la sănătate!