Înghețată de zmeură? Hmmm, ce bună e!
Știai că…
- zmeura conține mai multă vitamina C decât portocalele? Nu te-ai fi gândit, nu-i așa?
- Zmeura îmbunătățește culoarea și starea pielii, fiind recomandată, în mod special, femeilor. Semințele de zmeură conțin 22% grăsimi. De aceea, acestea sunt adeseori folosite, împreună cu frunzele și fructele proaspete de zmeură, în produsele cosmetice.
Preparare: 20 de minute
Congelare: 5 ore
Dificultate: ușor
Ai nevoie pentru înghețată de zmeură:
1 kg zmeură proaspătă sau congelată (când nu e sezonul ei)
300 g zahăr
500 ml frișcă lichidă
Pregătești înghețata de zmeură așa:
- Zmeura, curățată sau decongelată, după caz, o treci printr-o sită, pentru a îndepărta sâmburii. Apoi amesteci piureul obținut cu zahărul, până când acesta se dizolvă complet.
- În compoziția obținută, adaugi ușor frișca lichidă, după care dai la congelator pentru 5 ore. Amesteci din când în când ca să înghețe uniform și să nu facă ace de gheață. Decorezi înghețata cu mentă, care îi va spori gustul special. Găsești altă rețetă de înghețată aici!