Salată de orez – rețetă din Italia

Salată de orez – rețetă din Italia

Salată de orez – rețetă din Italia. Salata de orez este o rețetă clasică ce se consumă rece. Este de preferat să folosești orez prefiert, pentru ca boabele să nu se lipească. De asemenea, această salată îți permite să te joci cu ingredientele și să le combini după bunul plac. De exemplu, poți încerca o versiune complet vegetariană adăugând măsline, mazăre, morcovi și fasole verde.

O variație interesantă ar putea fi cea în care folosești orez brun. Acesta conține fibre fundamentale ce mențin echilibrul intestinal.

Salată de orez

Porții: 4

Pregătire: 25 minute

Gătire: 18 minute

Timp de odihnă: 4 ore

Ai nevoie de:

320 g orez

100 g murături în oțet, la alegere (ex. castraveți, gogoșari)

200 g ton în ulei

100 g de friptură rece sau felii de cârnați

100 g de brânză la alegere

2 ouă

2 linguri ulei de măsline

maioneză după gust

ulei de măsline extravirgin, după gust

 

Pregătești salata așa:

Pentru a pregăti salata de orez, începe mai întâi să aranjezi toate ingredientele necesare pe o suprafață de lucru sau pe o masă.

Apoi taie murăturile în bucăți foarte mici. Continuă tăind o brânză moale (la alegere) în cuburi destul de mici, de aproximativ 1/2 centimetru. Poți alege Emmental sau clasicul Galbanino.

Taie friptura sau cârnații în felii destul de subțiri, preferând o variantă de carne mai ușoară și cu conținut scăzut de grăsimi (de preferat pui sau curcan).

Într-o cratiță, fierbe ouăle să fiarbă (cu toate cojile) timp de 10 minute.

Fierbe orezul (al dente) în apă sărată conform indicațiilor de pe ambalaj. Apoi scurge-l și trece-l sub un jet abundent de apă rece, pentru a-l răci și opri gătitul (altfel, orezul continuă să fiarbă). Transferă orezul într-un castron de salată foarte mare și adaugă imediat puțin ulei pentru a preveni lipirea.

Adaugă tonul scurs și tocat în salata de orez, murăturile, măslinele fără sâmburi și feliile de friptură sau de cârnați. Amestecă și pune totul într-un bol. Dă amestecul la frigider timp de o oră, apoi acoperă-l cu folie alimentară și pune-l în frigider să se răcească.

Când orezul este rece, adaugă cubulețele de brânză.

Răstoarnă orezul într-un castron de salată și pune ouăle fierte tăiate în două la suprafață.

Salata de orez poate fi consumată prin adăugarea de maioneză sau a unui ulei de măsline extra virgin pentru a o face mai gustoasă.

My title page contents