Humus de fasole mung

In ultima vreme, ne-am tinut destul de departe de carne. Si incercam si de lactate. Si ne e bine. Asa ca sugestiile de mancare ale Alinei Stan de la Arome de poveste pica la tanc.

 

Imi place humusul. Atat cel din naut, cat si cel din ardei copti. Iar acum am la indemana o noua varianta: humusul din fasole mung. Este perfect atat dimineata, cat si la pranz, la birou sau la cina.

Tu ai auzit de fasolea mung? Ei bine, aceasta doamna fasole are boabele asemanatoare cu cele de mazare, insa au o forma ovală. Este mult mai dulce, fierbe mai usor si este mai saraca in oligozaharide.

 

INGREDIENTE:

  • 220 gr fasole mung pusa in apa rece peste nopate

  • sare neiodata dupa gust

  • piper negru proaspat macinat dupa gust

  • 4 linguri ulei masline extravirgin

  • zeama de la o jumatate de lamaie (sau dupa gust)

  • 4 linguri pasta susan/tahini

  • 2 catei usturoi (sau dupa gust)

  • 10-12 linguri de apa in care a fiert fasolea (optional)

MOD DE PREPARARE:

  1. Lasi fasolea la inmuiat peste noapte.
  2. Dimineata, clatesti bine fasolea in apa rece
  3. Pui la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, adaugi fasolea.
  4. O lasi sa fiarba 15-20 minute.
  5. Scurgi fasolea, dar ai grija sa pastrezi o cana din apa in care e fiert.
  6. Transbordezi totul intr-un castron – adaugi sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, tahini, usturoi si vrum vrum cu blenderul vertical.
  7. Ulterior, adaugi si cavea linguri de apa ( cea din care a fiert fasolea)
  8. Cum poti combina aceast humus ? Cu salata verde, rosie, lipie, salata de castraveti cu usturoi.

Si uite asa, ai si o idee de pranz la birou.

DSC_6365

Daca vrei sa vedeti si alte retete faine, nu ezitati sa intrati pe www.aromedepoveste.ro

Arome de poveste-sigla

My title page contents