Stim ca e toamna pentru ca suntem invaluiti in arome de pere, gutui, mere, nuci si frunze aramii. Ei bine, in toamna asta, am sa ma bucur mai mult de mine si de copiii mei. Si o sa mancam mai multe felii delicioase de cheesecake. Da, da! Si azi, am ales un cheesecake de toamna cu pere si ghimbir.
INGREDIENTE:
-
3 oua
-
450 de gr branza dulce sau ricotta
-
450 de grame de mascarpone sau de crema de branza
-
100 gr zahar alb
-
50 gr de faina
-
50 de gr zahar brun
-
100 gr fulgi de ovaz sau musli
-
50 gr de ghimbir ( de preferinta confiat)
-
6 pere ( pe care le vei toca marunt)
MOD DE PREPARARE Cheesecake de toamna cu pere si ghimbir
- Dupa ce iti pregatesti toate ingredientele necesare, asigura-te ca ai pornit cuptorul la 170 de grade
- Caleste intr-o tigaie perele, ghimbirul si apa. Lasa-le sa dea in clocot, apoi fa focul mai mic si pasteaza-le acolo, acoperite, ca sa se inmoaie si sa se imprieteneasca. Cam 15 minute ca sa scada apa.
- Pregateste-ti o tava forma rotunda ( de tarta, cu fund detasabil) cu diametrul de 23cm. Unge-o cu un pic de ulei de cocos pentru o aroma deosebita.
- Mixeaza cerealele intr-un robot ca sa devina fine si toarna-le in tava. Aseaza-le cu mana si creeaza un strat uniform. Fa in asa fel incat sa tapetezi si peretii tavii.
- Apoi, intoarce-te la crema. Pune amestecul de pere si ghimbir ( rece) intr-un blender si vrum vrum.
- Adauga peste branza si mascarpornele si amesteca pana ce vei obtine o crema onctuoasa.
- Acum e randul oualor, unul cate unul, apoi faina si extractul de vanilie. Amesteca pana cand totul devine cremos.
- Ce faci acum? Torni crema peste stratul de cereale din forma de tarta.
- Baga tava la cupotor si las-o pentru 45-50 de minute. Trebuie sa vezi ca stratul de branza s-a intarit.
- Apoi, opreste focul, dar lasa tarta in cuptor timp de 1 ora cu usa cuptorului deschisa. ( ca sa nu se prabuseasca)
- Las-o la racit, apoi baga la frigider.
- E dementiala rece cu cateva felii de para alaturi.
Sursa foto: Pinterest.