Acadele cu fistic si ciocolata

Acadele cu fistic

Acadelele cu fistic si ciocolata sunt seducatoare atat pentru ochi, cat si pentru papilele gustative. Indiferent ca e vorba de copii sau de adulti. Si unde mai pui ca sunt un mix de ingrediente sanatoase si pline de energie. Ia uitati ce a iesit de sub bagheta Alinei Stan de la Arome de Poveste.

 

Ingrediente:

  • 120 gr curmale fara samburi inmuiate 30 minute
  • 80 gr seminte floarea soarelui hidratate 4h
  • 120 gr nuca romaneasca hidratata 4h
  • 2 linguri cacao alcalinizata (20 gr)
  • 1 lingura pudra maca
  • 2 linguri unt cacao topit la bain marie

Vezi si reteta de batoane de ciocolata cu fructe.

 

Glazura ciocolata:

  • 50 ml ulei cocos
  • 120 ml unt cacao topit
  • un praf de sare
  • 3 liguri sirop agave (sau alt indulcitor)
  • 1 lingura mare de cacao alcalinizata

 

Decor:

  • 45 gr fistic crud macinat

 

dsc_1837

MOD DE PREPARARE ACADELE CU FISTIC SI CIOCOLATA

 

  • Pune in robotul cu lama in S curmalele inmuiate si scurse de apa, semintele de floarea soarelui hidratate, nuca hidratata si cacaoa. Proceseaza pana cand vei obtine o compozitie omogena.
  • Adauga maca si  untul de cacao si vrum vrum din nou.
  • Daca nu ti se pare suficient de dulce, adauga miere dupa gust
  • Din compozitia obtinuta, ia cate o cantitate mica si formeaza “mingiute”, in care vei introduce cate un betisor.
  • TRUC: daca vrei sa lucrezi mai rapid, nu uita sa iti umezesti mainile cu apa rece.
  • Ce faci apoi? Bagi la congelator – timp de 30 de minute – acadelele obtinute. Asa ca sa se intareasca putin.
  • Te apuci de glazura de ciocolata. Cum? Ei bine, pui intr-un castron uleiul de cocos si untul de cacao topit, sare, siropul de agave si cacao.
  • Amesteci ca sa omogenizezi totul si pui compozitia in frigider timp de 15 minute pentru a se ingrosa putin.
  • Cand vine momentul sa scoti acadelele din congelator, le dai prin ciocolata raw si presari rapid fistic.
  • Ciocolata se va intari in cateva secunde, astfel ca le potu pune pe farfurie si le pastrezi la frigider.

 

Reteta o poti gasi si AICI.

 

My title page contents