Alunga indoielile. Ele ne tin in loc si transforma drumul nostru in viata intr-o adevarata lupta. Ce spun de fapt indoielile despre noi?

 

Raspunsuri posibile ar fi ca nu avem suficienta incredere in noi, ca avem nevoie de confirmari si ca ne lipseste curajul. Acestea reprezinta o manifestare a slabiciunii noastre interioare, insa atunci cand capatam forta necesara sa le constietizam, le vom putea si depasi.

Cum faci?

Atunci cand simti ca ai indoieli cu privire la un anumit lucru, incearca sa aplici una dintre metodele propuse de cei de la positivityblog.com.

Spune STOP.

Cand simti ca incolteste indoiala in tine, nu o lasa sa se amplifice. Constientizeaza momentul si nu lasa situatia sa escaladeze. Spune-ti cuvinte de incurajare si nu te lasa coplesita. Da dovada de curaj si nu te lasa prada acestor ganduri.

Arunca o privire in trecut.

Fii sincera cu tine! Atunci cand ai un moment de indoaiala, intreaba-te de cate ori in trecut, in situatiile in care ti-ai facut scenarii negative, chiar s-au adeverit. Cel mai probabil nimic rau nu s-a intamplat. Bazandu-te pe acest lucru, constientizeaza faptul ca indoielile nu reprezinta decat o modalitate de a rezista in fata schimbarilor.  De a te bloca in zona de confort.

Tine un jurnal.

Cand scrii in jurnal, iti poti face o imagine mai clara despre tine. Este mai usor sa faci asta cand ai lucrurile scrise decat atunci cand le derulezi din memorie. Facand acest inventar, vei gasi mai usor solutii. Asa ca pune-te pe scris!

Boosteaza-ti optimismul.

Asculta speakeri motivationali. Uita-te la filme. Citeste carti de dezvoltare personala si lasa-te contaminata de optimismul lor.

Priveste regresul ca pe un lucru temporar.

Un esec nu te transforma intr-un ratat. Orice persoana care isi asuma riscuri poate gresi. In astfel de situatii intreaba-te ce poti invata din ce s-a intamplat.

Dezvolta-ti abilitatile.

Care sunt minusurile tale? Identifica-le si incearca sa te focusezi pe dezvoltarea abilitatilor care te fac sa te simti mai sigura pe tine.

Fii blanda cu tine.

Atunci cand avem indoieli, tendinta este sa devenim furiosi pe noi insine. Aceasta atitudine este din pacate una pierzatoare. Nu-ti vorbi intr-o maniera aspra. Fii blanda, dar nu uita sa te intrebi ce poti face pentru a merge inainte.

Nu uita! Poti regla lucrurile din mers.

Incercarea de a planifica fiecare pas in atingerea unui obiectiv te poate umple de indoieli, deoarece te vei intreba daca vei putea reusi. Cum in practica nu functioneaza totul ca pe hartie, este bine sa iti schitezi mai degraba un plan. Nu puncta chiar fiecare detaliu. Adapteaza-te pe parcurs.

My title page contents