5 moduri de a aduce un plus de bucurie sarbatorilor de iarna

5 moduri

Sarbatorile se desfasoara undeva intre bucurie si stres. De multe ori, balanta se inclina in favoarea acestuia din urma. Frenezia cumparaturilor, aglomeratia de pe strazi si din magazine, treburile gospodaresti, toate acestea ne distrag atentia de la adevarata semnificatie a momentului. Totusi, uite 5 moduri de a aduce un plus de bucurie sarbatorilor de iarna.

 

Anul acesta, alege sa faci lucrurile putin diferit, si potenteaza bucuria sarbatorilor apeland la sfaturile propuse de creativechild.com.

Dedica un borcan „momentelor miraculoase”

Chiar daca nu ne dam seama, fiecare zi este presarata cu miracole, mai mici sau mai mari. Soarele care iti bate in fereastra. O imbratisare sincera din partea copilului, o mana de ajutor sau o vorba buna din partea unui prieten. Toat sunt modurile in care miracolele se intampla in viata ta. Acorda-ti cateva minute in fiecare zi, si scrie pe o foaie de hartie un miracol trait de-a lungul zilei. Apoi pune biletelul intr-un borcan. Incurajeaza-i pe toti membrii familiei sa procedeze astfel.

Adauga rutinei zilnice cateva momente de pozitivism

Seteaza-ti alarma telefonului sa sune la un interval de 3 ore. De ce? Ca sa-ti aminteasca sa iei o pauza de 2-5 minute, pe care sa o dedici unui moment de bucurie. Iata cum poti folosi acest timp:

  • Citeste cateva pagini dintr-o carte;
  • Citeste citate inspirationale;
  • Scrie in jurnal lucrurile pentru care esti recunoscatoare;
  • Asculta o melodie;
  • Uita-te peste poze cu tine si familia ta;
  • Priveste un filmulet amuzant.

Creeaza o traditie de familie

Faceti ornamente handmade. Gazduiti o petrecere in cadrul carareia sa prajituriti alaturi de familie si prieteni sau scrie impreuna cu familia un jurnal de Craciun. Traditiile sunt cele care ne indeamna sa lasam toate celelalte lucruri in asteptare. Sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat. Cand relatiile dintre membrii familiei sunt apropiate, acestia se simt mai conectati, iar gradul de fericire creste.

1461_2_1429518853-769x1024

Concentreza-te pe relatiile cu cei din jurul tau.

Ia legatura cu o persoana cu care nu ai mai vorbit de ceva timp. Incearca sa faci pace cu o persoana cu care ai avut un conflict. Conecteaza-te cu partenerul si copiii tai, petrecand timp de calitate impreuna si purtand conversatii relevante.

Abordeaza sarbatorile din punct de vedere spiritual.

Materialismul nu este nicicand mai prezent, ca in perioada sarbatorilor. Ia o pauza de la frenezia cumparaturilor si alege sa faci ceva benefic pentru sufletul tau. Impreuna cu familia ta, concentrati-va pe a darui. Faceti voluntariat, donati sau pur si simplu faceti acte punctuale de bunatate. Hraneste-ti sufletul si bucuria te va cuprinde.

My title page contents