arsurile solare la copii

Arsurile solare la copii vă pot da o mulțime de bătăi de cap, mai ales atunci când sunteți la mare! Descoperă cum le poți trata ușor, cum îl poți proteja pe cel mic și ce ar fi bine să știi despre primele simptome care arată arsurile solare la copii!

Mersul în vacanță, la mare este una dintre marile plăceri ale copiilor și, mai ales, a adulților. Ziua, stați la plajă alături de întreaga familie, cei mici se joacă în nisip, iar seara, vă bucurați de plimbări pe malul mării sau momente amuzante într-un parc de distracții.

Plimbările cu vaporașul pe mare, castelele de nisip sau orele de înot la piscină au, totuși, un mare dezavantaj: atrag arsurile solare. Acestea provoacă stari de disconfort, iritații și mai ales senzații neplăcute. Dacă adulții le fac față mai ușor, pentru cei mici, arsurile solare sunt mai greu de suportat.

Cum se manifestă arsurile solare la copii?

Există câteva semne care indică faptul că cel mic a stat prea mult la soare. Iată, potrivit Kidshealth.org,  care sunt acestea și cum ar trebui să procedezi dacă copilul tău le are:

Simptomele medii ale arsurilor solare arată cam asa: pielea roșie și caldă la atingere, durere, roșeață însoțită de mâncărimi.

Simptomele severe ale arsurilor solare se pot manifesta astfel: piele înroșită care se cojește sau are bășici, durere și furnicături, transpirație, dureri de cap, greață, febră și diaree.

Dacă regăsești aceste simptome și la copilul tău după expunerea la soare, ar fi bine să iei câteva măsuri simple: de exemplu, folosește o crema de tip after sun sau o loțiune pe baza de aloe, care să calmeze pielea și să vindece ușor. Mai mult decât atât, ar fi bine să hidratezi cât mai bine copilului, pentru a-și menține organismul funcțional în următoarele zile.

În cazul simptomelor mai grave, precum formarea bășicilor, transpirație la nivelul feței și atunci când arsurile solare acoperă o parte mare din corp, ar fi bine să ceri părerea unui medic și să decideți împreună cum pot fi tratate arsurile solare ale copilului tău.

Cum poți trata arsurile solare la copii cu remedii naturale?

Ingredientele naturale pot fi o metodă bună de tratament pentru arsurile solare. Cei de la Parents.com au întocmit o listă cu ingrediente naturale bune pentru a trata arsurile solare la copii, iar noi le-am ales pe cele mai simple. Iată câteva dintre ele, pe care le găsești și în bucătăria sau în camera de hotel:

Tratamentul cu gheață

Dacă frigiderul din cameră nu are un congelator cu gheață, poți merge la bucătăria hotelului și le poți cere câteva cuburi de gheață, pentru a calma arsurile solare ale celui mic. Folosește un prosop, în care să le înfășori și aplică-le pe zona afectată, timp de câteva minute. Niciodată nu aplica gheață direct pe arsuri!

Un duș cu apă rece

Un duș cu apă rece sau comprese aplicate direct pe zonele afectate îi vor răcori pielea copilului tău și îi vor reduce senzația neplăcută de usturime.

Mierea drept calmant

Un tratament vechi pentru arsuri este mierea, însă nu o folosi dacă copilul tău este mai mic de 12 luni. Poți unge cu miere zonele de piele afectată. Aceasta va avea un efect calmant, va reduce durerea și infecția.

Compresele cu lapte

O metodă simplă prin care poți calma iritațiile pielii sunt compresele cu lapte. Înmoaie o compresă din bumbac sau tifon în lapte rece și aplic-o pe zonele afectate ale pielii. Laptele, bogat în proteine, va reduce disconfortul și va elimina starea de usturime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents