Daca ar fi sa fac un top al cartilor care mi-au schimbat in bine viata de parinte, cartile lui Cohen ar sta in fata. De ce? Pentru ca omul acesta predica despre joc, despre veselie si despre vindecare intr-un mod frumos, natural.

 

Oare de ce are nevoie un copil ca sa creasca fericit? De mancare, de apa, de iubire, de conectare, de recunoastere, de validare si de JOC. De harjoana, de framantare, de nebunie.

Multe studii au aratat ca harjoana – joaca de-a incaierarea sau activitatea fizica realizata impreuna cu copilul, suficient de incitanta pentru a-i starni interesul, dar si suficient de precauta incat sa nu-l puna in pericol – consolideaza relatia parinte–copil, stimuleaza inteligenta emotionala si generala, creste increderea in sine si reduce agresivitatea copiilor.

Arta harjonelii este o culegere de exercitii de realizat cu copilul, insotite de imagini si explicatii succinte, impartite in functie de varsta si de grad de dificultate. Fie ca te afli printre parintii pentru care harjoana cu fiul sau cu fiica face parte din programul zilnic, fie ca esti incepator in domeniu, vei gasi aici o sumedenie de idei gata de pus in practica, astfel incat timpul pe care-l petreceti impreuna sa fie unul de calitate.

 

Cartea o poti gasi aici: http://paginadepsihologie.ro/produs/arta-harjonelii/

My title page contents