Cum combati sterilitatea cu auxinul

Cum combati sterilitatea. Lacul Ursu este cea mai valoroasa resursa naturala a statiunii Sovata. Acesta se intinde pe o fundaţie de sare. Pe fundul lacului concentratia sarii atinge 300g/l, valoare comparativa cu cea a Marii Moarte.

Apa sarata este acoperita de un strat de 10-15 cm de apa dulce provenita din precipitatii. Acest strat actioneaza ca o bariera termica, concentrand razele solare asemenea unei lentile pana la o adancime de 2 metri.  Fenomenul se numeste heliotermie. Apa sarata din Lacul Ursu contine 150 g/l de sare, cationi (Ca, Mg, K, Fe), anioni (brom, iod, SO4, HCO3) si componenţi organici – auxini, asemanatori estrogenului si progesteronului, secretati de crustaceul de apa sarata Artemia salina.

Datorita auxinilor, apa si namolul extrase din Lacul Ursu s-au dovedit eficiente in tratarea problemelor ginecologice –  sterilitate primara si secundara provocata de boala inflamatorie pelvina, insuficienta ovariana, uter hipoplazic, ovare micropolichistice sau endometrioza.

Cum combati sterilitatea

Poti beneficia de o cura de tratament in acest sens in cadrul bazei de tratament Danubius Health Spa Resort din Sovata. „Tratamentele ginecologice se realizeaza in cure cu o durata optima de 10 zile. In cadrul terapiei se aplica irigatii vaginale cu apa sarata, namol extern si tampoane cu namol care impreuna au efect sinergic antiinflamator, vasodilatator si de stimulare ovariana naturala. Durata unei sedinte complete (inclusiv baie sarata la piscina) este de cca 2 ore” recomanda Dr. George Stefan Vasilescu, medic primar obstetrica-ginecologie, specializat in infertilitate  de cuplu. Rata de succes a tratamentului in obtinerea unei sarcini este de 18,5%.

Cum combati sterilitatea. Apa din Lacul Ursu are proprietati curative maxime in perioada 1 iulie-15 august. Astfel:

  • In perioada 1 iulie-25 iulie, temperatura crescuta a apei la adancimea de 1,5-2 metri este de 45-35 gr C, extrem de benefica pentru problemele ginecologice, de tip infertilitate feminina, boli inflamatorii cronice pelvine, sindroame premenstruale, ca si pentru probleme reumatologice cronice.
  •  In perioada 25 iulie-15 august, temperatura apei la adancimea de 1,5-2 metri scade spre 35-30 gr C, fiind utila in ameliorarea afectiunilor aparatului locomotor  (reumatism degenerativ – spondilartroze, gonartroze, coxartroze, reumatism inflamator in faza de remisiune – de exemplu spondilita anchilozanta; stari posttraumatice – stari postfracturi, luxatii, entorse, postoperatorii – protezare de sold, genunchi, etc; afectiuni ale tesuturilor moi – tendinite, tenosinovite, bursite, fibromialgie).
  • Boli dermatologice – psoriazis, dermatita atopica, eczeme cronice. Insuficiente hormonale- insuficienta ovariana, hipotiroidism – stari perimenopauza (pre- si menopauza instalata)
  • Oboseala cronica, stres cronic,insomnii cronice, psihastenie – prin efect de reechilibrare a sistemului nervos vegetative.

Mai multe informatii despre tratamentele Danubius Health Spa Resort gasesti pe www.danubiushotels.ro.

My title page contents