Basmul din buzunar

Editura Nemi lanseaza colectia „Basmul din buzunar” ce va cuprinde adaptari ale unor basme si povesti romanesti si universale care au incantat generatii intregi de cititori din intreaga lume.

 

Formatul cartilor a fost gandit pentru generatiile moderne de parinti, mereu in miscare. Sunt povesti care pot fi citite oriunde copiilor, in metrou, pe drum spre casa, in parc, in sala de asteptare la doctor. Noi credem ca povestile trebuie sa faca parte din viata cotidiana a copiilor si a parintilor si de aici am pornit in construirea unei colectii cu un format comod si un pret accesibil.

5 si numai 5

Colectia se lanseaza cu cinci basme populare si culte. Atat din folclorul international:  Muzicantii din Bremen, de Fratii Grimm (Ilustratii de Adriana Oprita-Gheorghe), Aladin si lampa fermecata, din O mie si una de nopti (Ilustratii Marina Plantus), cat si din folclorul romanesc: Sarea in bucate, de Petre Ispirescu (Ilustratii de Alexia Udriste), Ursul pacalit de vulpe, de Ion Creanga (Ilustratii Alexandru Ciubotariu), Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, de Petre Ispirescu (Ilustratii Bianca Spatariu).

Textele basmelor au fost adaptate de scriitoarea si traducatoarea Veronica D. Niculescu. Ilustratiile au fost facute de tineri ilustratori romani talentati. Fiecare carte a fost realizata intr-un stil diferit, de la culori, la detalii, pana la tehnica de ilustratie, pentru a surprinde, astfel, frumusetea unica a fiecarei povesti.

Basmul din buzunar

Laura Caltea, redactor-sef Nemi: „Am lucrat luni de zile la aceste basme, cu drag si cu migala, pana am fost convinsi ca am reusit sa realizam ceva cu adevarat special. O colectie pe care copiii s-o indrageasca, care sa le mobileze frumos imaginarul in formare si la care sa se intoarca intotdeauna cu drag de fiecare data cand isi vor aminti de basmele din copilarie. Ne dorim sa facem din Basmul de buzunar o colectie esentiala de carti pentru copii. Ni s-a parut important sa facem asta lucrand cu autori si ilustratori romani consacrati sau aflati la inceput de drum.

Exista o comoara de cunoastere ascunsa in fiecare basm, oricat de mic, o comoara pe care trebuie s-o pastram si s-o ingrijim pentru generatiile care vor veni. O parte fundamentala a esentei noastre umane se afla depozitata in tezaurul basmelor populare si culte. De mii de ani, ele aduna pilde si cunostinte fundamentale pentru dezvoltarea armonioasa a fiecarui om.

O poveste fara sfarsit

A fost odata ca niciodata… este un inceput, o calatorie si o fereastra catre copilaria lumii si a fiecarui om. Va invitam sa (re)incepeti alaturi de noi aceasta calatorie si sa ducem mai departe comorile ascunse in povestile lumii.”

Noutati

Alte cinci titluri sunt in pregatire si sunt programate sa apara la inceputul anului viitor: Motanul incaltat, de Charles Perrault, Scufita Rosie, de Charles Perrault, Rumpelstilzchen, de Fratii Grimm, Fetita cu chibrituri, de Hans Christian Andersen, Soldatelul de plumb, de Hans Christian Andersen. Colectia va fi permanent imbogatita cu noi titluri romanesti si straine.

 

 

My title page contents