Romania are unele dintre cele mai bogate rezerve de sare din Europa. Si pentru ca avem din plin trebuie sa beneficiem de proprietatile ei in cat mai multe moduri cu putinta. Fereste-te de sare in mancare, dar pune din plin in apa de baie.  Tu stii care sunt beneficiile bailor cu sare pentru organism?

 

 

Baile cu sare au beneficii nu doar de natura estetica, ci si pentru sanatate si starea de spirit.

  1. Infuzie de minerale. Sarurile de baie au in compozitie minerale precum magneziu, potasiu, calciu, bromura si bineinteles sodiu. Aceste minerale au rol de curatare si purificare a pielii la nivel molecular. Ele sunt absorbite prin pori si aduc beneficii la nivelul intregului organism.
  2. Detoxifiere pentru piele. Pielea este cel mai mare organ si are capacitatea de a absorbi, filtra si a livra nutrienti in intregul corp. Apa calda deschide porii, permitand mineralelor din sare sa curate pielea in profunzime. O baie cu sare ne va ajuta si sa indepartam impuritatile de la nivelul epidermei.
  3. Lupta impotriva bolilor articulare. Baile cu sare sunt de ajutor persoanelor care au dureri articulare, deoarece acestea contribuie la diminuarea inflamatiei.
  4. Te relaxeaza. Efectul apei combinat cu cel al uleiurilor esentiale calmante, de lavanda sau musetel, te vor pregati pentru un somn profund si odihnitor. Daca faci baie dimineata poti adauga uleiuri cu rol energizant cum sunt cele de citrice sau ceai verde, pentru a incepe ziua plina de energie.

 

 

My title page contents