Tot ce trebuie să știi despre deshidratare: ce se întâmplă când nu bei apă

Tot ce trebuie să știi despre deshidratare: ce se întâmplă când nu bei apă

Descoperă tot ce trebuie să știi despre deshidratare și vezi cum poți evita efectele neplăcute, cauzate de lipsa de lichide din organism!

 

Deshidratarea apare atunci când corpul tău excretă prea multă apă sau când aportul de apă este scăzut. Aici sunt 7 efecte ale lipsei de apă în organism și ce poti face pentru a evita asta:

Tot ce trebuie să știi despre deshidratare și riduri:

Apa este necesară pentru întreținerea pielii sănătoase și strălucitoare. Ca toate celelalte organe, pielea ta este alcătuită din celule care au nevoie de apă pentru a funcționa bine. Deshidratarea poate conduce la subțierea stratului de colagen de la nivelul pielii, iar acest lucru conduce, în timp, la apariția ridurilor și a liniilor fine. Dacă ai avut o perioadă mai aglomerată, iar acum te confrunți cu unele probleme ale pielii, vezi cum poți revigora tenul deshidratat.

Deshidratarea și creșterea în greutate

Deshidratarea determină creșterea în greutate, iar acest lucru se produce pentru că organismul încearcă să rețină cât mai multă apă. Mai mult decât atât, deshidratarea îți încetinește metabolismul și crește nivelul de insulină.

Tot ce trebuie să știi despre deshidratare și lipsa energiei

Lipsa apei scade nivelul de energie. Acest lucru se datorează faptului că deshidratarea ve reduce volumul sângelui, iar mușchii creierului nu vor obține suficient oxigen pentru a-și îndeplini funcțiile respective.

Deshidratarea crește riscul anumitor boli

Deshidratarea cronică poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare, cum ar fi insuficiența cardiacă și accidentele vasculare cerebrale. Acestea se datorează creșterii volumului de muncă al inimii. Deshidratarea afectează și sistemul imunitar, conducând la dezvoltarea infecțiilor și a afecțiunilor autoimune.

Deshidratarea și crampele abdominale

Uneori, lipsa apei poate provoca aceleași simptome ca și foamea. Durerile abdominale provocate de sete sunt identice cu cele pe care le generează foamea, motiv pentru care, în lipsa apei unele persoane sunt tentate să mănânce mai mult.

Deshidratarea și constipația

Apa joacă un rol major în digestie, asigurând mișcarea alimentelor prin tractul digestiv. Prin urmare, deshidratarea va face ca excreția substanțelor reziduale să fie mai dificilă. Totuși, dacă ai și alte probleme cu digestia, sau tranzitul tău intestinal este lent, poți încerca și câteva ceaiuri diuretice, cum este cel verde!

 

 

 

 

My title page contents