beneficiile baletului pentru copii

Când un copil face mișcare, organismul lui se va dezvolta sănătos și armonios, iar pentru fetițe, una dintre cele mai bune forme de mișcare este dansul. Tocmai de aceea, ar fi bine să știi care sunt beneficiile baletului pentru copii!

În cazul în care fetița ta și-a exprimat interesulș pentru dans și țopăie mereu în tutu-ul ei roz, ai putea lua în calcul varianta baletului. Un curs de balet, va aduce o mulțime de beneficii în viața copilului tău. Sporește concentrarea, dezvolta modul în care cei mici înțeleg muzica și ritmul.

Indiferent dacă fetița ta are 4 sau 14 ani, o poți înscrie la cursrui adecvate vârstei, iar dacă nu ești încă hotărâtă, livestrong.com a întocmit o lista cu beneficiile baletului:

Beneficiile baletului pentru dezvoltarea fizica:

Ca oricare alt dans, și baletul este solicitant din punct de vedere fizic. El îmbunătățește puterea mușchilor, flexibilitatea și abilitățile motrice ale copilului. Antrenamentul de balet o ajută pe cea mică să își coordoneze mișcările, și îi corectează postura.

Mai mult decât atât, baletul este un dans care îmbină multe mișcări solicitate, iar astfel crește și nivelu de anduranță.

Beneficiile baletului pentru copii din punct de vedere emoțional:

Pe lângă beneficiile fizice, baletul ajută și la dezvoltarea psihică a fetei tale. Potrivit Livestrong.com, fetele care merg la balet sunt mai mândre și mai sigure pe ele, fapt care le ajută foarte mult și să mențină un nivel ridicat de încredere în sine.

Beneficiile sociale ale unui curs de balet:

Cursurile de balet sunt o modalitate cât se poate de utilă pentru copilul tău să își facă noi prieteni. Participarea regulată la cursuri îi poate ajuta pe cei mici să își facă noi prieteni și mai ales să își dezvolte abilitățile sociale.

Baletul, dar și alte forme de dans sprijină munca în echipă, cooperare, încrederea și mai ales comunicarea. Baletul îi va ajuta pe copii să își facă noi prieteni, să învingă timiditatea sau stânjenirea în situațiile sociale și să reducă temerile legate de faptul că sunt într-un grup și că trebuie să apară/ vorbească / danseze în fața unui public.

Beneficiile baletului pentru copii: ce se întâmplă când vine vorba de educație?

Baletul este unul din sporturile care oferă anumite beneficii educaționale sau cognitive. Cursul de balet expune copiii la o combinație de mișcare, muzică și performanță. Astfel, potrivit Livestrong.com, prin această expunere, copiii își sporesc conștiința senzorială, cunoașterea (atenția, memoria și învățarea). Acestea sunt abilități care îi ajută pe copii în toate domeniile vieții.

 

 

 

 

My title page contents