Brownie. Dulciuri tradiționale americane delicioase. Au ciocolată și sunt atât de bune încât pot fi personalizate, dupaă gust, cu fructe uscate, dar și cu pere și mere, de exemplu.
Dacă vrei să le faci și mai închise la culoare și mai pline de ciocolată, le poti îmbogăți cu fulgi de ciocolată neagră.
Brownie
Porții: 4 persoane
Preparare: 10 minute
Coacere: 40 de minute
Ai nevoie de:
3 ouă
150 g de zahăr
100 g de unt
100 g de ciocolată neagră
120 g de făină 00
30 g de cacao neîndulcită
8 g de praf de copt
50 ml de lapte
1 păstaie de vanilie
fructe uscate (alune, nuci, migdale), după gust
sare după gust
zahăr pudră după gust
Pregătești brownie așa:
Pentru a pregăti brownies – urile, începe prin a încălzi cuptorul la 180 ° C în modul static. Pune – într-un vas la bain – marie sau în cuptorul cu microune – untul tăiat cubulețe și ciocolata și lasă să se topeasca totul.
Bați ouăle împreună cu zahărul pentru cel puțin 5 minute, până devin ușoare și pufoase. Adaugi păstaia de vanilie și un praf de sare.
Adaugi amestecul de ciocolată și unt topit și răcit peste ouăle bătute și amesteci bine.
Separat, amesteci cacaua, praful de copt și făina. Cerni totul și le adaugi în amestec alternand cu laptele.
Adaugi o mână de nuci după gust (de exemplu, nuci, alune, migdale, fistic sau alune). Amesteci bine.
Ungi cu unt și tapetezi cu făină o tavă pătrată cu latura de 20 cm. Torni amestecul înăuntru, nivelezi și se decorezi cu alte fructe uscate.
Cocii brownies-urile în cuptorul încins, timp de 35 până la 40 de minute. Faci testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă s-a copt aluatul. Când e gata copt, lăsă compoziția să se răcească puțin, înainte de a o scoate din formă.
După ce s-a răcit complet, taie prăjitura în cuburi. Stropește cuburile cu zahăr pudră înainte de servire.
De reținut! Aceste prăjiturele își păstrează parfumul într-un recipient etanș, timp de cel puțin 4 zile.