Busuioc vindecator. Asa sa fie oare? Poate oare aceasta planta sa aiba atatea virtuti? Sa te ajute? Sa te vindece? Sa te lumineze. Se pare ca da. Asa ca fa cumva sa il ai in casa. Busuiocul este un tonic si un energizant cat se poate de potrivit pentru perioada schimbarii de anotimpuri. Si acum e momentul cand foarte multe dintre noi ne confruntam cu caderi de energie vitala, intelectuala sau sufleteasca. Adevarat rostesc, corect?

  • Iata, in continuare, cateva retete simple, care pun foarte bine in valoare efectul tonic al busuiocului.
  • Maceratul la rece de busuioc – un adevart elixir al tineretii, recomandat in cazurile de imbatranire prematura, in tulburari de menopauza, andropauza, sterilitate masculina si feminina.

Retete cu busuioc vindecator

Cel mai eficient este maceratul obtinut prin tinerea a 4-8 lingurite de busuioc in apa, vreme de 8 ore, urmata de filtrare. Se bea acest preparat pe stomacul gol, de preferinta dimineata. Mai ales pe perioada primaverii. Este recomandat ca, in paralel cu aceasta cura, sa se treaca si la o alimentatie in care sa predomine cruditatile.

Pulberea de busuioc

– Pulberea de busuioc – are o capacitate miraculoasa de imbunatatire a starii psihice.  Este un tonic si un stimulent nervos.  Aceste atribute sunt insa vagi, in comparatie cu complexa lui actiune invioratoare, usor euforizanta si echilibranta asupra starii psihice.
Mai mult, busuiocul induce si o… traire mistica, facilitandu-ne, pur si simplu, apropierea de spiritual (motiv pentru care este folosit si in ritualul crestin). Conex cu aceasta deschidere sufleteasca pe care o creeaza, busuiocul mareste si capacitatea de control asupra emotiilor. El reduce sensibilitatea la stres. Fa in aceasta perioada o cura de minimum 14 zile. In acest timp in care, ia de patru ori pe zi cate o lingurita rasa de pulbere de busuioc cu apa.
Preferabil ar fi ca pulberea sa fie cernuta (pentru a nu rani fina mucoasa bucala). Tine-o sub limba 10 minute, inainte sa o inghiti. Rezultatele acestei cure simple cu busuioc vindecator este foarte posibil sa te uimeasca.

My title page contents