Ce poți pregăti cu ouă fierte? Oul fiert este un ingredient foarte versatil. Iată cum să-l gătești perfect și câteva idei pentru a pregăti rețete simple, dar atemporale.
Când vine vorba de fiert ouă, multe persoane nu știu cât timp să le lase la fiert. Zilele acestea, în schimb, s-ar putea să ai multe ouă fierte rămase de la Paște. Nicio problemă, poți îmbogăți cu acestea diferite feluri de mâncare pe bază de legume, salate și bruschete.
Cum se face un ou fiert?
- În primul rând, înainte de a le fierbe, ouăle trebuie curățate pur și simplu cu hârtie de bucătărie ușor înmuiată în apă. Nu trebuie spălate niciodată sub apă curentă, deoarece coaja o absoarbe, deteriorând interiorul.
- Poți face acest lucru numai dacă intenționezi să gătești ouăle imediat.
- Agită oul înainte de a-l găti pentru a vedea dacă este proaspăt. Dacă simți o mișcare în interior, înseamnă că oul este vechi.
- Fierbe apa într-o cratiță înaltă și pune ușor oul înăuntru. În 10 minute va fi perfect: albușul și gălbenușul vor deveni compacte. Dacă dorești ca oul să fie ușor moale în interior, trebuie să reduci timpii de gătit.
- Odată gătit, trece oul sub jet de apă rece pentru a opri gătitul, și apoi curăță-l ușor.
- Ouăle fierte curățate pot fi păstrate la frigider timp de 24 de ore. În coajă rezistă ceva mai mult timp.
Cum să folosești oul fiert la gătit?
Cu un ou fiert simplu poți face multe rețete.
Pentru un aperitiv împarte ouăle decojite în jumătate, îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză și arpagic. Apoi umple cele două jumătăți cu pasta rezultată.
De asemenea, poți îmbogăți umplutura cu cartofi fierți, cu ton, ciuperci și multe alte ingrediente. Această rețetă este foarte atractivă, dar și gustoasă.
Poți folosi, de asemenea, gălbenușul de ou fiert tare pentru a condimenta o pastă de dovlecei. Vei obține o cremă delicioasă, care va face acest fel de mâncare simplu să fie cu adevărat special.
În cele din urmă, cu ouă fierte poți îmbogăți multe salate:
1. Salată de Nicoise, pe care o pregătești cu salată, hamsii, roșii, ceapă, măsline negre, cartofi fierți și ouă fierte.
2. Pâine prăjită cu avocado și cu ou fiert tare. O rețetă de mare succes în zilele noastre!
3. Salată de broccoli, gorgonzola, nucă și ouă fierte. Un fel de mâncare bogat și foarte gustos.
4. Sparanghel aburit și ouă semi fierte. Întotdeauna o combinație de mare succes!
5. Salată cu mazăre, ruccola și ridichi. Dacă ai și păstăi de fasole fragede, le poți pregăti la abur și apoi adaugă-le în salată.