Ce să faci cu copiii de 1 Mai: idei de activități în familie?

ce să faci cu copiii de 1 Mai

Ce să faci cu copiii de 1 mai? Petreceți timp împreună, relaxați-vă si bucurați-vă de zilele libere cu activități interesante alături de cei mici!

 

Dacă vrei să petreci puțin timp alături de cei mici, ai putea să alegi o activitate interesantă, care să capteze și să distreze întreaga familie. Plimările, excursiile de o zi, vizitele la muzeu sau în parcuri de distrcții sunt doar câteva sugestii.

Acum putem spun clar: a venit primăvara! După ce ne-am confruntat cu un martie înzăpezit și geros, au venit în sfârșit zilele calde de primăvară, iar foarte curând urmeză să vină chiar vara. Dacă vreme este frumoasă, este clar momentul perfect pentru cei mici să petreacă timp în aer liber, afară la joacă sau cu bicileta prin parc.

Pentru că tot vine 1 Mai, ne-am gândit să îți oferim câteva sugestii de activități pentru familia ta:

Ce să faci cu copiii de 1 mai?

Mergeți într-un parc de distrcții – parcurile de distrcții sunt o idee potrivită pentru întreaga familie. Fie că optați pentru un parc de distracții cu activități sportive (cățărat, tiroliana, etc.) fie că alegeți o variantă cu mașinuțe, tiribombe sau alte carusele, veți petrece momente vesele împreună. Cei mici vor găsi tot felul de jocuri, iar unele sunt potrivite chiar și pentru adulți. Poți pregăti câteva gustări, pentru întreaga familie și sunteți gata pentru o zi plină de distracție. 

Mergeți să vedeți un film – dacă nu vreți să plecați prea departe de casă, puteți opta pentru un film. Lăsați-l pe cel mic să aleagă filmul lui preferat de animație și relaxați-vă împreună. În cele 2 ore puteți uita de grijile de adult și puteți păși în lumea amuzantă și plină de distracție a desenelor animate.

Organizați un picnic cu întreaga familie – vorbește cu bunicii, mătușile și verișorii din familia voastră și organizați o zi în familie, într-un loc special amenajat pentru picnic în  natură. Pregătiți gustările, pătura și mai ales jocurile pentru copii. Cei mici vor avea ocazia să se distreze și să se joacă cu verișorii, iar voi vă veți bucura de o zi liniștită cu toți membrii familiei.

Vizitați locuri istorice – o idee bună pentru plimbare, relaxare și detașare de aglomerația urbană este Domeniul Știrbei. Pregătiți o excursie în familie și plimbați-vă prini grădină, admirați arhitectura și mai ales bucurați-vă de liniște și florile de primăvară.

O vizită la Zoo – o vizită la zoo este activitate potrivită dacă vrei ca cei mici să se distreze și să învețe ceva în același timp. Din când în când îi puteți întreba pe cei mici ce cred despre animale, ce știu despre ele, dacă sunt mai frumoase în realitate și care este preferatul lor.

Plimbările prin parc – mereu sunt o idee foarte practică! Poți împacheta jucării, luați rolele sau bicicletele și câteva gustări și sunteți gata de distracție. Mai mult decât atât, dacă parcul este suficient de mare, vă puteți juca împreună pe iarbă fie cu o mingea.

O zi la un parc de distracții acvatic – o altă sugestie potrivită pentru ziua de  1 mai este o vizită la un parc de distracții acvatic. Cei mici se vor bucura cu siguranța de tobogane și celelalte jocuri acvatice. Mai mult decât atât, puțin sport, precum înotul vă va ajuta și pe voi, adulții, să vă relaxați.

Vizitele la muzee – sunt o idee potrivită pentru întreaga familie, iar pe cei mici îi vor ajuta cu siguranță și la școală. Puteți opta pentru muzeele de artă sau de istorie, ori pentru muzeele în aer liber, precum Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. În țară mai sunt multe astfel de variante, la fel de interesante. Căutați-le pe cele apropiate de voi și mergeți într-o mică excursie educativă.

Echitație – o altă idee interesantă și capitvantă este echitația. Sigur că, nu poți învăța totul într-o zi, iar uneroi copiii poate că sunt prea mici pentru a se urca pe cal, însă puteți merge să vedeți cum se desfășoară lucrurile. Astfel, vă distrați și îi și prezentați celui mic o sugestie de sport, pe care l-ar putea practica dacă îi place.

Plimbările cu barca – o brcă cu vâsle sau un vaporaș sunt o idee bună pentru o dupa – amiază relaxantă cu familia. Fie că mergeți in parc  si acolo gasiti un lac pe care vă plimbați cu barca cu vâsle fie că mergeți într-un loc cu un lac mai mare, special amenajat pentru astfel de activități, întreaga familie se va relaxa și se va simți bine!

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents