Ce te joci cu copiii în vacanță: jocuri interesante pentru toată familia

ce te joci cu copiii in vacanță

Când vine vorba de timpul liber, mai ales în vacanță când cei mici stau mai multe zile în casă, e posibil să rămâi fără idei de distracție. Pentru aceste momente, noi îți recomandăm câteva sugestii. Află în continuare ce te joci cu copiii în vacanță, atunci când vreți să petreceți timp în familie!

Ce te joci cu copiii în vacanță dacă vârsta lor este cuprinsă între 1 și 3 ani?

Aici nu este vorba despre vacanța lor ci despre vacanța ta! Este important să petreci cât mai mult timp din concediul de odihnă alături de copilul tău!

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani este mai bine să apelezi la jucării muzicale, măsuțe cu activități, cuburi în care să potrivească forme geometrice sau jocuri în care ar trebui să recunoască diverse sunete sau animale.

Pe măsură ce mai crește, și se apropie de vârsta de 3 ani, puteți încerca să dansați împreună, toți 3. Pentru început apelați la muzică veselă pentru copii și la câteva mișcări simple. După ce cel mic a  început să prindă ritmul și să cunoască dansul, puteți schimba melodia și mișcările.

Ce te joci cu copiii în vacanță dacă vârsta lor este curpinsă între 3 și 5 ani?

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani iubesc joaca, ca orice alți copii. Sunt la vârsta la care descoperă lucruri noi și sunt plini de energie.

În cazul lor, dacă vremea îți permite, poți opta pentru jocuri în aer liber precum mersul cu bicicleta cu 4 roți, plimbările prin parc și dunatul de frunze uscate și lista poate continua.

Dacă vrei să vă jucați în familie, în casă, într-o zi de luni optați pentru jocuri care să le consume energie. Dacă spațiul îți permite și nu există riscut de a-ți deranja vecinii puteți juca un meci amical de fotbal.

Ce te joci cu copiii în vacanță dacă vârsta lor este curpinsă între 5 și 7 ani?

Puzzleurile și pasta de modelat sunt o variantă bună pentru copiii cu vârste între 5 și 8 ani. În magazine vei puzzleuri cu diferite grade de dificultate – alege-le pe cele mai simple și rezolvați-le împreună, într-o seara de sâmbătăt.

Pasta de modelat le va stimula, atât copiilor cât și adulților imaginația. Puteți realiza diferite modele (mașini, casuțe etc.) și combinații de culori, iar pe lângă asta, vă veți distra foarte bine împreună!

Acuarele, o altă variantă cu ajutorul căreia vă putți realiza jocuri amuzante!

Cum puteți face asta? Acopetă obiectele valoroase din casă și podeaua și i-ai pe cel mic și pe soțul tău la o sesiune de joacă. Puteți folosi hârtie normală, pânză sau chiar și sticlă dacă copilul este mai mare și nu fuge de colo colo.

Pictați împreuna obiectele voastre preferate sau lucrurile care va liniștesc. Copilul nu va picta în tocmai exemplar, însă este important să vă distrați și să petreceți timp împăreună.

Ce te joci cu copiii în vacanță dacă vârsta lor este curpinsă între 7 și 10 ani?

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani sunt ceva mai maturi. Puteți opta pentru jocuri precum Monopoly, Catan sau chiar și cărți.

O altă variantă bună pentru copii este Lego. Alegeți un joc de Lego cu un grad mic de dificultate, dacă toți sunteți începători și construiți figurina împreună.

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents