Ce trebuie să facă un tată de fetiță? Sfaturi în funcție de vârsta celei mici

ce trebuie să facă un tată de fetiță

Ce trebuie să facă un tată de fetiță pentru a avea o relație bună cu cea mică? Prezența paternă este foarte importantă în dezvoltarea copiluli!

Relația copilului cu părinții, sfaturile, educația și valorile pe care cei mici le primesc – toate acestea joacă un rol foarte important în dezvoltarea copiilor, iar mai apoi în viața de adulți.

Ce trebuie să facă un tată de fetiță? Jocurile în parc, sporturile sau filmele sunt doar câteva dintre activiățile pe care cei doi le pot face împreună. Mai mult decât atât, tatăl poate fi o bună sursă de inspirație pentru cea mică, iar uneori o poate ajuta cu cele mai eficiente sfaturi.

Ce trebuie să facă un tată de fetiță? Mai departe, te invit să descoperi câteva sugestii de la Parenting.com, oferite în funcție de vârsta copilului:

Când fetița este bebeluș

Pentru primii ani de viață ai unei fetițe, Parenting.com recomandă următoarele patru sfaturi:

Dacă vrei să o ajuți pe cea mică să se oprească din plâns și să se liniștească,  încearcă să fii cât mai calm și să vorbești cu ea.

Transformă lucrurile mărunte în evenimente, iar atunci când urmează să o schimbi pe fetița ta cântă un cântecel vesel. Ea îți va răspunde cu multe chicoteli.

Întărește conexiune și relația dintre voi prin îmbrățisări – o poți ține la piept și te poți mișca ritmic cu ea prin casă, iar astfel ea îți va auzi bătăile inimii.

Dacă cea mică începe să vorbescă, răspunde-i. Folosește un ton jos și interjecții amuzante, pe care le scote și ea și comunicați în limba voastră.

Ce trebuie să facă un tată de fetiță cât ea este încă un copil?

Potrivit Parenting.com, iată ce ar fi bine să faci când cea mică are între 1 și 10 ani:

Încearcă să o lauzi cât mai des, dar trebuie să fii pozitiv și să te referi la lucruri cât mai specifice. Descoperă-i, spre exemplu, calitățile și încurajeaz-o!

Ajut-o să își construiască încrederea în sine. Cum? De exemplu, interesează și află care sunt preferințele ei, ce jocuri iubește, ce îi place să facă și fii mereu disponibil și gata să o ajuți!

Implică-te în activitățile ei școlare și pregătește-te să o ajuți la teme, să o ajuți să se pregătească pentru concursuri și să îi oferi sfaturi prețioase.

Cunoaște-i pritenii – aceștia sunt o parte importantă din viața zilnică a copilului tău. Dacă este o fire sociabilă, condu-o la petreceri în pijamale sau la zile de naștere, iar dacă știi că este o fire mai retrasă vorbește cu ea despre cei mai buni prieteni.

Ce faci când fetița ta devine o adolescentă?

Conform Parenting.com, când micuța ta devine adolescentă este bine să ții cont de următoarele lucruri:

Fata ta adolescentă va fi încântată să știe că ești interesat de ea, de activitățile ei și de ceea ce îi place. Astfel va căpăta încredere în sine, dar trebuie să ții cont și de faptul că adolescenții au nevoie de intimitate.

Este bine să o lauzi cât mai des pe micuța ta adolescentă, indiferent că vorbim despre o rochie frumoasă, o notă la școală sau performanțe la sport.

Discutați despre opiniile ei, despre ceea ce își dorește, ce îi place sau ce și-ar dori ea de la viitor.

Este foarte important să petreceți timp împreună, doar voi doi – încearcă să îți faci timp pentru fata, iar astfel ea va fi mereu conștientă de cât de importantă este pentru tine!

 

 

 

 

 

 

My title page contents