Ceai pentru ficat sanatos. 5 pasi pentru o sanatate de fier

Ceai pentru ficat sanatos. 5 pasi pentru o sanatate de fier

De ce ai avea nevoie de un ceai pentru ficat sanatos? E destul de simplu. Craciunul e pe urmele noastre si stim bine ca el nu vine doar cu zambete si cu cadouri. Aduce cu sine mancare multa si buna si, uneori, indigestii crunte sau dureri de ficat de nedescris.Iata cateva sugestii de ceaiuri care iti pot salva un ficat atacat de prea multe bunatati. Cateva ceaiuri care regenereaza, detoxifica si protejeaza ficatul, pentru ca tu sa iti recapeti energia si vitalitatea.

Ceai pentru ficat sanatos. Ceaiul de armurariu

Datorita continutului de silimarina, substanta activa care protejeaza ficatul, impiedicand depunerea grasimilor, ceaiul de armurariu este unul din cele mai indicate in aceasta perioada. Silimarina continuta de aceasta planta ajuta la reglarea colesterolului rau, a trigliceridelor, curatand ficatul de substantele toxice provenite din consumul de alcool, alimente grele, fumat. Incercati o cura de detoxifiere de 10 zile, cu 3 cani pe zi de ceai, consumate pe stomacul gol.

Ceai pentru ficat sanatos. Ceaiul de papadie

Pentru probleme la nivelul ficatului si bilei, ceaiul de papadie este cel mai indicat, ajutand la eliminarea calculilor biliari. Este util si in cazul retentiei de apa, fiind un bun diuretic. In China, exista chiar o varietate de papadie care ajuta la tratarea bolilor hepatice mai grave.

Ceaiul de trifoi rosu

Antioxidantii din aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor din sange, usurand activitatea ficatului. De asemenea, acest ceai stimuleaza secretia biliara si este un foarte bun diuretic, ajutand la eliminarea excesului de apa din organism.

Ceai pentru ficat sanatos. Ceaiul de lemn dulce

Cercetatorii japonezi au pus in evidenta faptul ca tratamentul cu lemn dulce favorizeaza stagnarea hepatitelor virale. Ceaiul de lemn dulce are efecte benefice si in imbunatatirea digestiei si stimularea peristaltismului intestinal, ideal pentru tulburarile digestive, specifice perioadei Sarbatorilor!

Nu uita: Un ficat sanatos tine multe boli la distanta si iti da un nivel ridicat de energie!

My title page contents