ceaiuri pe care să nu le bei în sarcină

Există ceaiuri pe care să nu le bei în sarcină! Oricât de bune ar părea în restul timpului, ele nu sunt recomandate în perioada celor 9 luni. Află care sunt acelea, dar și cât de sănătoase sau nu sunt ceaiurile în timpul sarcinii și cum ar fi mai bine să le consumi!

Ceaiul este o băutură sănătoasă, având uneori și efecte în tratarea anumitor afecțiuni precum diareea sau constipația. Însă, în timpul sarcinii, acestea pot avea efecte neplăcute atât asupra sănătății tale cât și a bebelușului. În aceste cazuri, ar fi bine să știi cum, cât și mai ales care sunt acele ceaiuri pe care să nu le bei în sarcină.

Specialiștii de la Babycenter.com au câteva sfaturi pentru tine, care te vor ajuta să știi cum poți să bei ceai în sarcină și ce ar fi mai bine să eviți în timpul celor 9 luni:

Ceaiul este dăunător în sarcină?

Potrivit specialiștilor, există ceaiuri care nu sunt tocmai potrivite pentru perioada sarcinii. Mai mult decât atât, ceaiurile au o mulțime de ingrediente, iar unele dintre acestea pot afecta sănătatea ta și a copilului.

În general, înainte să îți faci o cană de ceai din plante, ar fi bine să discuți cu medicul tău despre plantele pe care ar fi bine să le consumi în timpul celor 9 luni și pe cele pe care ar fi mai bine să le eviți.

În anumite cazuri, ceaiul poate fi la fel de dăunător precum cafeaua și alcoolul. Însă, nu sunt cunoscute încă toate efectele plantelor de ceai asupra sarcinii, așa că cel mai bine ar fi să te documentezi și să consulți opinia unui specialisti înainte să bei o cană din ceaiul tău preferat.

Ceaiuri pe care să nu le bei în sarcină:

Există plante care au efecte nocive asupra persoanelor însărcinate. Ceaiurile făcute din aceste plante sunt categoric de evitat. Iată câteva dintre ele:

Lucerna, Cohoșul Negru și Albastru, Tătăneasa, Dong Quai, Ephedra, Vâsla Europeană, Gențiana, Hibicusul, Ungurașul, Kava, Lemon Grass, Rădăcina de Lemn Dulce, Pelin Negru, Frunza de Urzică, Floarea Pasiunii, Busuiocul, Mușețelul, Rozmarinul, Salvia, Palmierul Pitic, Vetiver, Coada Șoricelului, Yerba Mate.

Lista nu este una completă așa că cel mai bine ar fi să discuți cu medicul tău înainte să îți faci un ceai! Mai mult decât atât, tot cu medicul ar fi bine să discuți și atunci când te gândești să achiziționezi din farmacii sau magazine naturiste ceaiuri create special pentru femeile însărcinate!

 

 

 

 

My title page contents