Clafoutis de struguri este un desert francez copt, care este incredibil de rapid și ușor de făcut. Este un aluat gros, asemănător celui pentru clătite, cu struguri, care necesită doar câteva ingrediente de bază.
În mod normal, clafoutis se face cu cireșe negre (cu tot cu sâmburi); se presupune că găurile formate eliberează o aromă minunată pe măsură ce clafoutis se coace. Aluatul în sine este gros ca un aluat de clătite și este foarte ușor de făcut.
Clafoutis de struguri
Porții: 6
Pregătire: 10 minute
Coacere: 60 de minute
Ai nevoie de:
1 kilogram de struguri verzi (spălați și uscați)
1 cană de lapte
1 linguriță extract de vanilie
4 ouă mari
¼ cană unt (topit, sărat)
1 cană făină
½ cană de zahăr (granulat)
Pregătești clafoutis de struguri așa:
Preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi vasul de copt cu o parte din untul topit. Așezi strugurii (spălați și uscați) pe fundul vasului de copt.
Într-un blender adaugi făina, zahărul, extractul de vanilie, untul rămas, ouăle și laptele. Amesteci totul împreună, astfel încât să obții un aluat frumos și subțire. Tornni aluatul peste struguri și transferi vasul de copt în cuptorul preîncălzit. Acum coci clafoutis timp de aproximativ o oră până când este copt și la mijloc. Desertul se servește cald, cu un praf ușor de zahăr pudră deasupra.
Sfaturi!
Usucă bine strugurii înainte de a-i pune în tavă, pentru a evita un conținut ridicat de apă în clafoutis; ceea ce ar putea duce la o compoziție mai umedă.
Dacă dorești, poți să pregătești porții individuale. Clafoutis de struguri rezistă până la 4 zile la frigider acoperit cu folie de plastic. Astfel că îl poți pregăti cu ușurință cu 1 sau 2 zile înainte de servire.
Se poate reîncălzi clafoutis?
Absolut! Pur și simplu îl acoperi cu folie și îl coci la 180 ° Celsius timp de 5-10 minute sau până se încălzește.
Cum poate fi servit clafoutis?
Presari un strat generos cu zahăr pudră, apoi folosești un cuțit mare pentru a tăia clafoutis în felii, așa cum faci la plăcintă. Servește acest desert fie cu o porție de frișcă, fie cu o lingură de înghețată de vanilie. Desigur, acest desert este delicios servit și ca atare, simplu!