Cum sa te apropii de copii. 10 pasi pe care trebuie să-i faci

Cum sa te apropii de copii. Copiii tai au nevoie sa fie vazuti. Au nevoie de recunoastere, de apreciere, de incurajari. Azi, copiii au nevoie mai mult decat oricand sa le umplem ceasca, sa ii sustinem si sa ii facem sa mearga mai departe. Copiii au nevoie sa te stie aproape. Sa stie ca ei conteaza pentru tine si ca sunt importanti.

Si daca ai stii cat de simplu este sa le fii alaturi. Si daca ai stii cat de mult ii ajuti, atunci nu ai ezita. Am citit mult in ultima vreme despre parenting pozitiv. Despre importanta jocului si despre importanta de a da in mintea copiilor. Si stiu cat este de important sa te conectezi cu copiii tai. Am descoperit cateva strategii simple care te ajuta sa iti valorizezi copilul, sa il faci sa se simta special, ocrotit.

Sunt idei simple pe care le poti implementa timp de cateva saptamani. In tihna. Una, pe saptamana.

Cum sa te apropii de copii. In primele zile, doar priveste-ti copilul. Dar fa-o cu atentie. Atunci cand fiul sau fiica ta intra in camera, opreste-te din ceea ce faci. Priveste-l in ochi si zambeste-i. E atat de simplu si are un impact atat de mare. Fii constienta de copilul tau. Si fa asta de fiecare data cand il vezi pe parcursul zilei.

Apoi, continua astfel.

In cea de-a doua saptamana asculta-l. Cu atentie, cu dedicare, fara sa te uiti pe Facebook, fara sa il eviti. 10 minute pe zi poti sa il asculti palavragind. O sa observi diferenta.

In cea de-a treia saptamana – Spune-i DA! Fii entuziasmata la propunerile lui de joc, fa-i ce vrea de mancare, lasa-l sa se imbrace cu ce vrea ( in anumite limite). Accepta-l si iubeste-l asa cum e el.

Saptamana 4 – Incepe ziua cu joaca – 5 minute sunt suficiente ca sa ii incarce bateriile. Ca sa il faca sa dea mai mult randament la scoala. Ca sa ii umple ceasca. Ca sa stie cat tu esti langa el.

Saptamana 5 – Vino-I in intampinare cu dragoste. Alinta-l. Dragaleste-l. Mangaie-l. Fa-I masaj. Ajuta-l sa se imbrace. Trateaza-l ca pe un copil ce e.

Cum sa te apropii de copii. Saptamana 6 – Crede in el. Investeste-l cu incredere. Asigura-l si da-I recunoastere. Fii langa el si arata-i ca el poate face ce isi pune in cap. Ajuta-l sa isi topeasca fricile.

Saptamana 7 – Lasa-l sa fie el insusi. Nu incerca sa il schimbi. Iubeste-l asa cum e si asigura-l ca e perfect asa cum e.

Cum sa te apropii de copii. Saptamana 8 – Decupleaza-te de lumea exterioara si fii conectat cu copilul tau. Petrece timp special cu el. Timp de 15 minute pe zi in care faci ce si cum vrea copilul. Timp in care tu e nevoie sa FII acolo, Doar acolo, alaturi de el.

Saptamana 9 Fii adevarata. Fii tu insati. Fa-ti timp de tine si invata-ti copilul ca dragostea incepe cu sine. Copiii imita ceea ce vad, asa ca atunci cand te vad ca iti acorzi atentie, isi vor acorda si ei la randul lor timp si iubire.

Cum sa te apropii de copii. Saptamana 10– Fii buna cu tine! Iubeste-te. Faci atat de multe. Esti in atat de multe locuri. Esti minunata, ca parinte si ca om.

 

foto Shutterstock

My title page contents