Generoasă, toamna ne mai răsfață cu zile calde, numai bune de petrecut în aer liber. Cât se mai poate… Așa că închide televizorul, lasă laptopul și telefonul din mână și bucură-te alături de cei dragi ție de momente de adevărată relaxare. Îți dăm noi câteva idei de jocuri de toamnă în familie.

 

O fi mall-ul cea mai mare atracție, dar o să aveți destul timp luna viitoare să vă plimbați prin el căutând cadouri. Acum e mai bine să profitați de zilele călduțe de toamnă și să participați la activități care să se contorizeze la „timp de calitate”. Iată câteva jocuri de toamnă în familie perfecte pentru vremea aceasta.

Curățenie în grădină

Asta le spui copiilor, că este o joacă. Dar de fapt este o activitate casnică la care participă toată lumea: curățenie în grădină. Un proiect în familie cum s-ar zice. Conform principiilor diviziunii muncii, fiecare va avea câte o sarcină de îndeplinit. Unul adună frunzele, unul cară coșul, altul mătură. Dacă vreți puteți face chiar două echipe, împărțiți în jumătate „terenul” și vă întreceți. Cea care termină prima este câștigătoare. Dacă dispuneți de o suflantă, atunci chiar că e distracție, nu glumă! Și să nu uitați, la final, să vă trântiți pe rând în mormanul de frunze.

Jocuri de toamnă în familie

O bucată de cretă care să marcheze jumătatea terenului sau o sfoară, o minge și multă bună-dispoziție. De atât aveți nevoie pentru a petrece o după-amiază în mod activ. Puteți juca fotbal sau volei. Sau tenis ori badminton, dacă aveți tot ce vă trebuie.

Mergeți la plimbare

N-ați mai avut de multă vreme timp pentru o plimbare? Atunci este binevenită! Plictisitoare pentru copii? Ei, aș! Luați cu voi un coșuleț și încurajați-i să adune castane. Este o activitate plăcută, îi va ține ocupați și, în plus, vor avea „material” pentru vreun proiect interesant.

Faceți un ”foc de tabără”

Uneori ne este și nouă dor de copilărie și de focul de tabără în jurul căruia cântam. De ce nu ați face în propria grădină acest lucru, după ce ați adunat frunzele? Puteți invita și vecini sau prieteni care au și ei copii. Mai ales dacă locuiesc la bloc și nu au astfel de ocazii. Luați-vă toate măsurile de siguranță pentru ca cei mici să nu pățească nimic. Și dacă tot stați la aer liber, ar merge și-un grătar, nu?!

Decorează pentru iarnă

Peste numai câteva săptămâni va trebui să decorați casa la exterior și grădina cu instalații luminoase. Și ce vă împiedică să o faceți acum, cât încă nu e ger? Decorați și vă distrați.

Concurs în familie

Alergare, curse cu biciclete, triciclete, trotinete, role. Oricare dintre aceste variante este potrivită pentru o zi de toamnă pe care alegeți să o petreceți împreună. Dacă puiul tău este prea mic pentru asemenea… eforturi, mulțumiți-vă dacă vă face galerie. Tot e ceva…

Vânătoare de toamnă

Faceți împreună o listă cu obiectele pe care le veți ascunde prin diferite cotloane ale grădinii. Sau ale spațiului în care veți organiza vânătoarea. Nu de alta dar trebuie să știți ce căutați. Cele mai bune ascunzători sunt sub frunze, nu-i așa? Sau, dacă nu faceți listă, puteți inventa ceva ți mai interesant. Creați ghicitori pentru fiecare obiect ascuns. Astfel, participanții la joc vor afla ce au de căutat numai dacă dezleagă ghicitoarea.

Vizitați o fermă

Pentru cei mici este o experiență memorabilă. Fie că vor participa la culesul gutuilor sau „bătutul” nucilor, pentru ei este ceva inedit. Mai puteți merge la o fermă de animale, unde piciul va face cunoștință cu animale domestice pe care le știe poate doar din poze.

My title page contents