MITURI DESPRE ALĂPTARE. CE SPUN VOCILE DIN JURUL TĂU?

Sigur și tu cunoști o serie de mituri despre alăptare. Când vine vorba despre mituri de alăptare, colecția este foarte bogată. Nici nu ai născut bine, că toată lumea te asaltează cu diverse sfaturi, multe fără nicio legătură cu realitatea.

 

Să descoperim împreună cele mai întâlnite mituri despre alăptare:

 „Laptele tău nu este suficient de consistent sau este prea gras”

Mama Natură știe ce e mai bun pentru copilul unei mame, iar laptele matern este întotdeauna perfect. Se schimbă de-a lungul alăptării, de la primul lapte inițial apos și stingător de sete la al doilea lapte gras și hrănitor odată cu progresul alăptării. Nu-ți face griji pentru aspect: este perfect echilibrat pentru micuțul tău.

„Bebelușul tău trebuie să fie alăptat atât de des, încât să nu poți avea suficient lapte”

Stomacul nou-născuților este de mărimea mâinilor lor mici, așa că au nevoie să „se alimenteze” puțin și des. Uneori au nevoie de ceva de băut, mai degrabă decât de o masă completă. Dacă poziția pe care o iei în timpul alăptării este corectă și copilul este liniștit după alăptare, atunci alăptarea frecventă este rețeta ideală. Este o stimulare pentru a avea mult lapte pentru masa următoare.

„Trebuie să alăptezi la fiecare 4 ore, 20 de minute simultan”

Uită de ceas și alăptează la cerere, când copilul începe să dea semne că îi este foame. Apetitul nou-născuților va varia de la o masă la alta și de la o zi la alta. Nu te aștepta la modele sau planuri fixe în primele săptămâni.

„Trebuie să bei mult lapte pentru a produce lapte”

O dietă sănătoasă bazată pe legume, fructe, cereale și proteine ​​este tot ceea ce o mamă are nevoie pentru a oferi nutrienții potriviți pentru producția de lapte. Calciul poate fi asimilat din multe alimente non-lactate, cum ar fi legumele cu frunze verzi, semințele, fructele uscate și peștele osos.

„Unii copii sunt alergici la laptele mamei”

Nu-ți face griji, copilul nu poate fi alergic la laptele matern, dar copilul poate fi alergic la ceva ce mănânci (de obicei lapte de vacă sau soia!). Eliminarea presupusului aliment din dieta ta ar trebui să rezolve problema.

„Alăptarea nu ajută un copil cu vârsta peste un an”

Laptele matern este un supliment fantastic pentru alimentele solide și continuă să consolideze sistemul imunitar atât timp cât i se administrează copilului.

„Prea mult lapte îl poate îngrășa pe cel mic”

De unde… până unde? Laptele matern este perfect din punct de vedere nutrițional. Compoziția sa variază de-a lungul săptămânilor și lunilor, pentru a asigura o dietă echilibrată care este adaptată constant creșterii copilului.

„Nu poți rămâne însărcinată dacă alăptezi”

Deși alăptarea exclusivă la fiecare patru ore, fără utilizarea suzetei poate ajuta la suprimarea ovulației în primele șase luni, nu este o metodă fiabilă de contracepție. De aceea, este mai bine să consulți medicul în legătură cu metodele contraceptive adecvate.

„Un bebeluș alăptat are nevoie și de apă atunci când este cald”

Laptele matern conține toată apa de care are nevoie copilul.

 

My title page contents