Ingrediente:
- Pulpa de rata intreaga -2 buc
- Usturoi -2 catei
- Cimbru proaspat – cateva fire
- Sare grunjoasa
- Grasime de rata -500g
Marar – cateva fire - Piper- dupa gust
Mod de preparare:
1. In primul rand trebuie sa freci pulpa de rata cu sare grunjoasa, usturoi si cimbru proaspat.
2. Pune-o la rece pentru o zi-doua,a poi scoate-o din frigider si curata sarea, ustroiul si cimbrul de pe ea. Apoi pune-o intr-o tava cu peretii grosi si acopera pulpa cu grasime de rata (topita), 1 catel de usturoi si cateva fire de marar.
Atentie! Cu cat tava este mai mare, cu atat vei avea nevoie de mai multa grasime pentru a acoperi vasul.
3. Pune tava in cuptor si las-o acolo 7-8 ore, la foc mic.. Atentie sa nu depaseasca temperatura de 145-150 de grade,
Confitul de rata se pastreaza foarte bine timp de cateva luni, intr-un borcan, impreuna cu grasimea (untura) in care s-a copt.
Poti sa servesti alaturi de varza rosie, cartofi copti, orez, legume coapte etc
foto Shutterstock.com