Conservele de pește EVA – porția ta de Omega-3, vitamine și minerale

Conservele de pește EVA - porția ta de Omega-3, vitamine și minerale

Cu siguranță că toți am auzit diferite motive pentru care un tip sau altul de carne este eliminat de bunăvoie sau interzis într-o dietă. Carnea de porc este grasă. Carnea de pui are hormoni. Carnea de miel este „grea”. Un singur tip de carne a scăpat criticilor și restricțiilor: carnea de pește. Cu excepția cazurilor în care este vorba despre o femeie însărcinată, care în această perioadă nu poate consuma – din cauza condiției în care se află – anumite specii de pește, respectiv pești prădători mari.. Cu argumente solide: conțin cantități mari de mercur. În rest, peștele este de necontestat, iar beneficiile consumului său sunt reale și dovedite.

Ce motive avem pentru a-l pune pe cea mai înaltă treaptă?

O mulțime! În primul rând pentru că este un aliment cu o impresionantă valoare nutritivă. Pe „cartea lui de vizită” stau la loc de mare cinste grăsimile bune, Omega-3. Apoi proteinele de cea mai bună calitate, și încă într-o proporție destul de mare, de circa 15-20%. Și nu în ultimul rând vitaminele (A, D, E și unele din vitaminele complexului B) și mineralele precum fosforul, calciul, seleniul sau zincul. Astfel, atunci când mănânci o conservă EVA Sardine în sos tomat, nu doar că te bucuri de combinația divină dintre pește și roșii, dar și de acizii grași Omega-3 și licopenul din cele două ingrediente. Și desigur, de o porție sănătoasă de calciu care, alături de vitamina D, este atât de necesar sistemului osos. Pentru că în 100 de grame de sardine din conservă te așteaptă nu mai puțin de 382 mg de calciu.

Apoi, grăsimile bune Omega-3, prezente în toate speciile de pești, au mai multe roluri importante în  organism. Ele sunt cele care reduc valoarea trigliceridelor și riscul formării de trombi, favorizează colesterolul „bun”, mențin tensiunea arterială în limite normale și păstrează elasticitatea arterelor.

Peștele nu doar că este un aliment cu aport caloric scăzut și ușor digerabil, dar în același timp bogat în proteine. Așa că, dacă ești la dietă pentru că vrei să slăbești, o salată verde cu EVA Ton bucăți în ulei de măsline, în ulei vegetal sau în suc propriu răspunde interesului tău major (scăderea ponderală) dar îți și ține de foame. Și dacă tot am amintit de salată ca de un preparat sănătos și totodată sățios, pe acest principiu poți alege oricare dintre salatele gata preparate, în combinații surprinzătoare: EVA Salată de ton cu cous-cous, EVA Salată de ton cu orez sălbatic, EVA Salată de ton Dalmată, EVA Salată de ton Mediteraneană sau EVA Salată de ton Mexicană, ori EVA Salată de ton cu quinoa rosie.

Dacă îți mai spunem și că peștele, prin prezența acelorași grăsimi „bune”, în cantități semnificative, este o armă împotriva îmbătrânirii, ce-ai zice? Acțiunea antioxidantă a acestor grăsimi se manifestă în lupta împotriva radicalilor liberi, vinovații pentru îmbătrânirea celulelor și a țesuturilor. Data viitoare, când vrei să servesti o gustare, gândește-te de două ori înainte de a-ți pregăti un sandwich cu salam sau cașcaval. Poate că ar fi mai bine pentru tine să alegi EVA Pateu de ton. Iar pentru o cină ușoară, mai ales dacă îți plac pastele, decât să le combini cu carne tocată, în stilul bolognese, mai bine le combini cu EVA File de macrou în sos tomat. Și la fel de bine mai poți consuma EVA File de macrou în ulei vegetal, pe felii de pâine integrală, stropit cu lămâie, lângă care le stau foarte bine măslinele negre și/sau verzi. Nu crezi?!

 

My title page contents