Cum ne incarcam cu bine?

Ei! Dar Cum ne incarcam cu bine? Aceasta e intrebarea. Da, da. Alta intrebare. Si de la noi si de la Maria. Voua cum va iese?

 

Zilele astea au fost tumultoase! Cu tot ce s-a intamplat politic in tara noastra, cu protestele la care unii dintre noi am participat, cu ce a oglindit asta in casele fiecaruia dintre noi! Mie una recunosc ca mi-a fost greu! Am avut cateva zile in care nu am reusit sa fac altceva decat sa citesc stiri. Dar cu cat citeam mai mult, cu atat mai tare imi alimentam frustrarea si ingrijorarile.

Si totusi, cum ne incarcam cu bine?

S-a vazut repede pe mine ca toate intamplarile astea m-au consumat teribil. Si am avut astfel repede “motiv” sa imi activez mai multe lupte interioare! Seara, aratam ca si cum as fi tras la plug, desi eu nu facusem asta.

Si am cautat solutii

Am doua modalitati in care reusesc sa ma pun pe picioare, cand se duc din mine ultimele liniute din baterie. Ascult o meditatie de la Oltea (http://olteatudose.com/). Si asta ma linisteste profund. Saaau sa fac listening partnership cu o persoana calda, de incredere.  Listening partnershipul presupune o ascultare activa, (cronometrata), confidentiala, in care nu esti judecat, sfatuit, indreptat, laudat sau dezaprobat. Poti fi TU cu toate ale tale care-ti vin si este incredibil ce poate face asta cu oamenii. Acceptarea si o eventuala ghidare scot niste lucruri asa emotionante dinauntrul nostru! Cititi mai multe despre metoda in articolul Otiliei de aici: http://paginadepsihologie.ro/listening-partnership-lp/

E loc de bine

Ce vreau sa spun este ca-i foarte important sa nu tragem de noi la infinit. Fizic si emotional. Pentru ca elasticul ala se rupe mai devreme sau mai tarziu.

Hai sa ne luam pauze de bine ori de cate ori putem! Cand noi avem paharul (relativ) plin avem de unde sa oferim inapoi!

My title page contents