Cum să fii un părinte energic: 4 modalități eficiente pentru stilul tău de viață

cum să fii un părinte energic

Tu știi cum să fii un părinte energic?

Copilul tău are nevoie constant de atenție, iar una dintre cele mai eficiente modalități prin care i-o poți oferi este prin joacă. Găsiți împreună activități distractive pe care să le faceți în fiecare seară, în weekend și in zilele de vacanță. Totul sună minunat însă, înainte ca cel mic să vină cu ultimul joc pe care l-ați cumpărat, începi să te simți din ce în ce mai obosită.

Deci cum să fii un părinte energic atunci când oboseala și stresul de peste zi încep să-și facă simțită prezența?

Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli, pe care probabil deja îi știai, care te ajută să fii o persoană energică în fiecare zi.

  1. Menține-ți un program riguros de somn! 

Dacă organismul tău se bucură de un stil de viață sănătos, starea ta de spirit va fi una bună. Încearcă să te culci în fiecare seară la aceeași oră. Astfel vei reuși să-ți menții o rutină, iar organismul tău va fi mai odihnit. Astfel vei reuși să îți menții starea de spirit și doza zilnic de energie, și vei putea să te joci liniștită cu copilul tău.

2. Mănâncă sănătos la micul dejun!

Cum să fii un părinte energic? Totul începe de la alimentație! Nimic nu se compară cu o masă proaspătă și sănătoasă, așa că încearcă să consumi zilnic, la micul dejun, alimente care să îți dea un plus de energie. Produsele bogate în proteine și carbohidrați naturali te ajută să îți menții starea de energie pentru mai mult timp. Încearcă și sucurile naturale energizante, cum ar fi smoothie-urile din fructe și legume bogate în vitamine!

3. Nu uita să bei apă zilnic

Deshidratarea este unul dintre factorii care duce la pierderea energiei și la stările de oboseală. Încearcă să bei minim 2 litri și jumătate de lichide pe zi. Dacă știi că nu poți să bei atât de multă apă pe zi, încearcă să o înlocuiești cu ceaiuri detofiante precum ceaiul verde.  Și ceaiul din fruncte de pădure este o variantă, mai ales dacă îți plac băuturile dulci, aromate.

4. Cum să fii un părinte energic prin sport?

Sportul este important pentru sănătatea copilului tău, dar și pentru tine! Mergeți împreuna la tenis, înot sau alergat! Mai mult decât atât, prin sport, cel mic își poate dezvolta personalitatea.

Dacă îți dorești să faci mișcare singură, fără să-i porți de grijă celui mic poți merge la sală, sau singură, la alergat în parc! Nu uita că sportul îți subțiază silueta!

 

My title page contents