Cum sa folosesti apa de cocos la ingrijirea pielii?

Cum sa folosesti apa de cocos la ingrijirea pielii?

Cum sa folosesti apa de cocos la ingrijirea pielii? Tu stii? Uite ce ne povesteste Sibel despre magia pe care o face apa de cocos.

 

Zilele trecute am cumparat o cutie cu apa de cocos, pentru ca toata lumea vorbea despre beneficiile sale si eram foarte curioasa sa o incerc. Mai ales ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism si accelereaza metabolismul. Insa nu mi-a placut deloc gustul, asa ca am folosit-o la o budinca de chia (in loc de lapte de migdale) si la un smoothie.

Minuni cu unt de cocos

Si pentru ca folosesc destul de des uleiul de cocos in produsele de ingrijire m-am gandit ca si apa de cocos poate fi integrata cumva in aceste retete. Este cunoscut faptul ca:

  • poate preveni formarea ridurilor datorita anti-oxidantilor pe care ii contine

  • poate contribui la uniformizarea culorii tenului (oferindu-i o luminozitate aparte)

  • poate diminua petele care raman in urma cosurilor (trebuie doar sa aplici putina apa de cocos cu discheta direct pe semne si sa o lasi peste noapte)

  • poate inlocui apa plata din mastile cu argila

 

Cum sa folosesti apa de cocos la ingrijirea pielii?

Cum sa folosesti apa de cocos la ingrijirea pielii?

Daca tot am vorbit despre masti, azi am ales sa iti prezint cateva combinatii simple, pe care le poti folosi pentru a-ti ingriji tenul.

Masca cu apa de cocos si argila galbena

 

Aceasta reteta este potrivita tenului mixt sau gras. Ea controleaza excesul de sebum, tonifica si exfoliaza pielea. In plus, ofera tenului luminozitate si o culoare uniforma. Trebuie doar sa amesteci 1 lingura de argila galbena cu 1-2 linguri de apa de cocos ca sa obtii o pasta cremoasa, pe care o aplici pe tenul curat. Dupa 15-20 minute, masezi fata cu miscari circulare si clatesti cu apa din abundenta. In continuare aplici crema de fata potrivita tipului tau de ten.

 

Masca cu apa de cocos si faina de orez

Aceasta reteta este potrivita tenului gras, cu cosuri sau urme de la cosuri. De ce? Pentru ca  faina de orez este cea care va diminua aceste semne. Amesteca lingura de faina de orez cu 1-2 linguri de apa de cocos ca sa obtii o pasta cremoasa, pe care o aplici pe tenul curat. Dupa 20 minute, masezi fata cu miscari circulare si clatesti cu apa din abundenta. Iar in continuare aplici crema de fata potrivita tipului tau de ten. Tine cont de faptul ca aceasta masca trebuie realizata 1 data sau de doua ori pe saptamana, o perioada mai indelungata, pana cand se vad rezultatele.

Masca cu apa de cocos si spirulina

Este potrivita tuturor tipurilor de ten. Are efect regenerant, anti-oxidant si de stimulare a productiei de colagen. Amesteca 1 lingura de spirulina cu 1-2 linguri de apa de cocos ca sa obtii o pasta cremoasa, pe care o aplici pe tenul curat. Dupa 15-20 minute, masezi fata cu miscari circulare si clatesti cu apa din abundenta. Iar in continuare aplici crema de fata potrivita tipului tau de ten.

Dupa cum vezi retete sunt foarte simple, dar foarte eficiente. Si rezultatele apar inca de la prima folosire.

My title page contents