Cum sa pastram corect produsele cosmetice BIO?

Cum sa pastram corect produsele cosmetice BIO. Produsele BIO reprezinta unul dintre cele mai importante trenduri atunci cand vine vorba despre un stil de viata sanatos. Din ce in ce mai multe persoane au inceput sa le introduca in rutina de ingrijire zilnica. Pentru a ne bucura de eficienta lor este foarte important sa avem grija de modul de pastrare si utilizare.

De obicei, condiţiile improprii de pastrare duc la scurtarea termenului de valabilitate a produselor cosmetice, mai ales in cazul celor care au la baza ingrediente 100% de origine vegetala. Pentru a ne asigura că produsele cosmetice pot fi folosite pe toata perioada valabiliatii lor, trebuie sa ne informam inainte a le utiliza. De obicei, producatorii fac anumite teste si declaratii in acest sens.

„Este ideal sa pastram produsele cosmetice bio la temperaturi cuprinse intre 18 si 25̊ C, in mediu uscat, ferite de lumina soarelui. De fiecare data, capacul recipientului trebuie sa fie inchis cu grija astfel incat produsul sa nu intre in contact cu aerul pe termen lung, fapt ce ar grabi procesul de rancezire. Produsul trebuie luat din recipient cu ajutorul unei spatule cosmetice, fara a introduce degetele, pentru a evita contaminarea acestuia” ne sfatuieste Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Cum sa pastram corect produsele cosmetice BIO. In general, un produs BIO are un termen de valabilitate de maxim 6 luni. De obicei, aceste produse contin conservanti de origine vegetala si din acest motiv conditiile de pastrare si utilizare ar trebui respectate cu rigurozitate.

Cum sa pastram corect produsele cosmetice BIO. Ingredientele benefice ale cosmeticelor BIO sunt distruse daca sunt supuse timp indelungat radiatiailor solare, chiar daca temperatura din incaperea unde sunt pastrate este ideala, radiatiile UV trec prin sticla. „Produsele BIO nu trebuie pastrate la frigider, deoarece conservantii vegetali folositi in componenta lor ne asigura eficienta lor pe toata perioada de valabilitate. Multe persoane au impresia ca pot prelungi aceasta perioada daca tin produsele la frigider. Temperatura la care se pastreaza alimentele in frigider nu este o temperatura recomandata pentru pastrarea cosmeticelor BIO” sustine Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

My title page contents