Cum tratezi infectiile respiratorii in mod eficient?

Cum tratezi infectiile respiratorii in mod eficient?  Caile aeriene sunt expuse la agenti patogeni: virusuri, bacterii , praf, fum de tigara, fungi. In mod normal organismul se apara prin intremediul sitemului imunitar (care capteaza si elimina bacteriile, virusurile si fungi) si al mucoaselor (care capteaza cele mai mici particule si le elimina prin tuse si expectoratie).

 

Un sistem imunitar slabit, in urma unor infectii recente sau din cauza unor tratamente (antibioterapie, chimioterapie, radioterapie, corticoterapie) poate favoriza instalarea infectiilor respiratorii. Cezarina Matei (medic de familie si terapeut homeopat) iti spune cum poti tratezi infectiile respiratorii.

O infectie respiratorie este o boala declansata de un agent patogen la nivelul tractului respirator. In functie de zonele afectate, acestea se impart in infectii ale cailor respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe)- cel mai des intalnite -, si infectii ale cailor respiratorii inferioare (trahee bronhii) mai rare si mai severe.

Cum tratezi infectiile respiratorii. Cum le recunosti

Dureri de cap, rinoree, febra, frisoane, dureri de gat, tuse, stranut, dureri musculare si articulare – sunt cateva cele mai frecvent intalnite simptome ale unei infectii respiratorii.

Cum tratezi infectiile respiratorii. Ce se recomanda

Izolarea la caldura, o alimentatie bogata in vitamina C si bazata mai mult pe fructe si legume, administrarea de lichide caldute, indulcite cu miere – sunt cele mai la indemana remedii. De folos sunt si produsele naturiste (precum Imunorezistan forte, destinat adultilor si copiilor peste 7 ani sau Imunorezistan junior) care au in compozitie:

Echinaceea purpurea – cu efect imunostimulator, antiviral si antibacterian,

– Suc de extract natural de Eupatorium perfoliatum – cu efect antitermic, antialgic, reducând durerile musculare şi osteo-articulare, cefaleea asociată cu dureri ale globilor oculari

– extract de Pelargonium sidoides,  cu acţiune antibacteriană , antivirală, analgezică şi expectorantă, scurtează durata şi reduce severitatea simptomelor asociate cu infectiile respiratorii

– extract de Ginseng Siberian care este tonic general, antiastenic, cu efect adaptogen si care ne ajuta sa ne indeplinim activitatile intelectuale chiar si atunci cand suntem raciti.

Gemoterapic din muguri de Coacaz negru, cu actiune de tip „cortison-like” (fără a avea reacţiile secundare date de cortizonul de sinteză), cu efect antitermic, antiinflamator si imunostimulator si suc din fructe proaspete de Maces, cu continut ridicat de vitamina C naturala.

FOTO: Shutterstock

My title page contents