Cum tratezi sinuzita cu remedii naturale

Cavitati osoase pline cu aer si situate in apropierea nasului, cele 4 perechi de sinusuri (maxilare, etmoidale, frontale si sfenoidale) comunica prin mici canale cu fosele nazale si captusite cu o mucoasa ce se poate inflama in anumite conditii patologice. Cezarina Matei (medic de familie, gemoterapeut si terapeul homeopat) iti spune cum tratezi sinuzita cu remedii naturale.

Cum tratezi sinuzita cu remedii naturale. De ce facem sinuzita?

Sinuzita poate fi declansata de virusiri, bacterii si alergeni, aparitia si evolutia ei spre cronicizare fiind favorizata de un sistem imunitar deficitar. Sinuzita apare cel mai adesea pe fondul unor infectii ale cailor respiratorii superioare (in special rinitele repetate) sau este asociata cu polipii nazali, deviatia de sept, rinitele alergice, dar si cu abcese si inflamatii dentare. Fumatul activ sau pasiv, inhalarea de noxe sau substante iritante sau expunerea prelungita la frig constituie factori de risc in declansarea sinuzite. Sinuzitele, acute sau cronice, mai pot fi frontale, maxilare, etmodiale sau sfenoidale.

Ce simptome apar?

Sinuzita se manifesta in general prin obstructive nazala (nas infundat), rinoree apoasa, vascoasa sau purulenta, durere in punctele corespunzatoare sinusurilor afectate, tulburari de miros si uneori febra.

Cum tratezi sinuzita cu remedii naturale

In primul rand trebuie sa asiguri un bun drenaj al secretiilor nazale. Se recomanda toaleta nazala cu apa sarata calda sau apa de mare si infuzii cu vapori fierbinti. Cand sinuzita e uscata, fara secretii, cu senzatie de presiune si infundare este utila combinatia intre Extract din muguri de Coacaz negru – cu efect antiinflamator si antialergic- adminstrat dimineata si Extract din muguri de Mesteacan pufos ce impiedica cronicizarea – acesta din urma trebuie adminstrat seara, timp de 14-21 zile.

Primii pasi

Inca de la primele semne de sinuzita (in cazuri acute) si in cure de 1-2 luni, in cazuri cronice, poate fi administrat si un produs gemoterapic complex, precum Polygemma nr.4 Sinusuri.

In cazul unei sinuzite acute catarala, cu sectetii apoase si presiune la nivelul sinusurilor, este indicata combinatia intre Extract din muguri de Coacaz negru dimineata si Extract din muguri de Arin negru –efect antiinflamator la debutul inflamatiei si antialgic- administrat seara.

Sinuzita purulenta

Daca este vorba despre o sinuzita cu secretii purulente, se poate asocia schemei de mai sus si un Extract din muguri de nuc, cu efect antiinfectios. Pentru cicatrizarea mucoasei sinusurilor este foarte util Extractul din muguri de Carpen, care se poate administra pe o perioada de 4 saptamani.

 

My title page contents